Uzsākta dalībnieku reģistrācija pirmajām lielajām pavasara klinšu kāpšanas sacīkstēm "Baltic open Boldering edition 2006", kas notiks šī gada 1.-2. aprīlī, Ķīpsalas hallē, BT1 izstādes "Sports un atpūta" ietvaros. Starptautiskās klinšu kāpšanas sacensības "Baltic open", kas katru pavasari risinās Latvijā jau piecus gadus, parasti pulcē kāpējus no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas.
Šogad, lai dažādotu sacensības un padarītu tas pieejamākas, skatāmākas un interesantākas, sacensību organizatori pieņēmuši lēmumu ierastās disciplīnas - grūto un ātruma kāpšanu, nomainīt ar boldringu.

Boldrings ir klinšu kāpšanas disciplīna, kurā dalībnieki sacenšas īsās, bet salīdzinoši grūtās distancēs. Uzvar tas, kurš izkāpj visus maršrutus (atlasē to būs 4-5) ar vismazāko mēģinājumu skaitu. Ja grūtajā kāpšanā kritiens nozīmē, ka tavs starts ir beidzies, tad boldringā visu vēl var labot, jo mēģinājumu skaits ir neierobežots.

Sacensību atlases kārtā katram dalībniekam tiks dota stunda, kuras laikā tas varēs mēģināt atšifrēt kustību secību. Turklāt dalībnieks var vērot citu dalībnieku startu, konsultēties ar viņiem un tieši šajā apstāklī slēpjas šāda veida sacensību demokrātiskums.

Šogad bez tradicionālajām sportistu grupām ir paredzēta atsevišķa grupa "amatieriem". Pēc nolikuma, par tādiem var uzskatīt cilvēku no 20 gadu vecuma, kurš pēdējos 5 gados nav piedalījies sacensībās kāpšanas sportā. Tā ir lieliska iespēja tiem, kas līdz šim ar skepsi vērojuši sacensības, beidzot izšķirties un gūt jaunus iespaidus. Amatieru grupas pirmo trīs vietu ieguvēji saņems piemiņas balvas, bet galvenā balva tiks izlozēta starp visiem amatieru grupas dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!