Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 4.februārī, sākās pieteikšanās "Stipriem Events&Media" un biedrības "Par stipru Latviju!" organizētajam "Stipro skrējienam", kas šogad notiks jau piekto reizi, informēja organizatori.

"Stipro skrējiens" ir Latvijā un Baltijā pirmais un vienīgais ekstremālais masu izturības skrējiens. Tas ir sportisks izaicinājums neierastā vidē, kur, pārvarot vairākus desmitus šķēršļus, var iemācīties pārvarēt sevi un pārbaudīt savus spēkus.

2013.gadā 4.maijā norisināsies jau piektais "Stipro Skrējiens", kad Latvijas stiprākie ļaudis neierastā veidā atzīmēs Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu - atklājot jaunās sezonas skriešanas aktivitātes brīvā dabā un kopīgiem spēkiem pārvarot jebkuru šķērsli. "Latvijā ir samērā daudz brīvo dienu, kad varam atpūsties, taču ne vienmēr mēs zinām, ko šajās dienās iesākt un kā šīs dienas pilnvērtīgi pavadīt. Varbūt izmēģinot ko jaunu un netradicionālu? Stipro Skrējiens, man kā Latvijas patriotam, ir lieliska iespēja valsts svētkus svinēt citādāk - skrienot par stipru Latviju! Ja mēs paši būsim stipri, arī valsts tāda būs", tā apgalvo Andrejs Ēķis, organizatoru idejas atbalstītājs un trešā skrējiena dalībnieks.

Šogad trases garums ir 7 - 8 kilometri un tās konfigurācija tiks krasi mainīta. Paredzēts veidot izteiktu reljefu, kuru papildinās gan dabīgi, gan mākslīgi veidoti šķēršļi. Pavisam citādāka būs kontroles sistēma. Lielāka uzmanība šogad tiks pievērsta kvalitatīvākam servisa nodrošinājumam.

Kā jau katru gadu tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji vīriešu, sieviešu un komandu ieskaitēs, speciālbalvas būs stiprākajām augstskolām un pašvaldībām. Ikviens, kurš sekmīgi būs veicis trasi, saņems piemiņas suvenīru par piedalīšanos "Stipro Skrējienā". Organizatori šogad piešķirs īpašas balvas arī košākajai komandai, cienījamākajam dalībniekam, skrējējam ar labāko tērpu, labāko frizūru un citiem.

Sīkāka informācija par Stipro skrējienu pieejama jaunajā pasākuma mājas lapā - www.stiproskrejiens.lv. Tur arī var pieteikties sacensībām, aizpildot pieteikuma anketu. No 4. līdz 17.februārim dalības maksa individuālajiem skrējējiem ir 7.50 Ls un komandām - 45 Ls.

2012.gada "Stipro skrējiens".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!