Foto: DELFI
"Nordea" Rīgas maratona organizatori sadarbībā ar "Rīga 2014" brīvprātīgo programmu aicina brīvprātīgos iesaistīties sacensību organizēšanā, kas ir starptautiski sertificēta sporta pasākums un viena no lielākajiem maratoniem Ziemeļeiropā, informēja organizatori.

Brīvprātīgie iesaistīsies dažādos ar servisa nodrošināšanu saistītos darbos, laika periodā no 13.-19. maijam palīdzot vairāk nekā 20000 dalībniekiem no 60 valstīm, veidojot pasākuma atmosfēru un liekot ikvienam dalībniekam justies īpaši.

"Nordea" Rīgas maratona organizētāji jau iepriekšējo gadu laikā īpaši novērtējuši brīvprātīgo vēlmi palīdzēt un pilsētā radīt īstus svētkus. Iesaistoties ikviens brīvprātīgais gūst neatsveramu organizēšanas un klientu servisa pieredzi. Pievienoties Nordea Rīgas maratona brīvprātīgo komandai var aizpildot anketu mājaslapā vai reģistrējoties www.riga2014.org.

Uldis Pāvuls, Latvijas Universitātes lektors un vairāku maratonu dalībnieks: "Biju pārsteigts uzzinot, ka Ņujorkas maratonam, piemēram, 2013. gadā tiks atlasīti 12000 brīvprātīgo, kas palīdzēs pasākuma nodrošināšanā. Skrējēju un brīvprātīgo attiecība, tātad, būs apmēram 4:1. Ja atzīstam, ka maratons ir pilsētas svētki, kas veido tās tēlu un viesmīlības reputāciju, brīvprātīgo atbalsts iegūst daudz nozīmīgāku lomu, nekā sākumā šķiet. Runa nav tikai par dzērienu izdalīšanu un trases uzraudzību. Brīvprātīgie lielā mērā palīdz veidot skrējēju un atbalstītāju pozitīvo pieredzi, rūpējoties par detaļām, kas daudziem paliek neievērotas. Ja raugāmies uz Nordea Rīgas maratona brīvprātīgo iespējamiem personīgajiem ieguvumiem, kā vienu varu minēt noderīgas profesionālās pieredzes iegūšanu pasākumu organizēšanā un plašākā kontekstā arī klientu apkalpošanā. Visticamāk nekļūdīšos, pieļaujot, ka daudzi darba devēji šādu pieredzi novērtēs pozitīvi."

"Nordea" Rīgas maratons 19. maijā tūkstošiem cilvēku būs gada lielākais starts. Pozitīvas emocijas un veiksmīga pasākuma norise "Nordea" Rīgas maratonā, tāpat kā citos maratonos, Olimpiskajās spēlēs, Pasaules kausā futbolā vai Dziesmu svētkos, nav iespējama bez brīvprātīgo atbalsta. Brīvprātīgo darbu novērtē ne tikai organizatori, kuriem tas ir neatsverams atbalsts, bet arī paši skrējēji. Pirms gada skrējēji trasē izdzēra, vairāk kā, 30000 litrus ūdens, kas bija salieti vairāk kā 100000 plastmasas glāzītēs, kuras jāizvieto trasē un jāsapilda. Katru glāzīti sagatavoja un izslāpušajiem skrējējiem pasniedza kāds no brīvprātīgajiem. Katrs veiksmīgi finišējušais Maratona dalībnieks saņēma piemiņas medaļu, brīvprātīgie kopā pasniedza vairāk nekā 18000 medaļas. Arī 18000 pārtikas paciņas, tika sapakotas un izsniegtas tieši ar brīvprātīgo palīgu rokām. Tāpat katra dalībnieka līdzpaņemtās mantas dalībnieku mantu glabātuvē pieņēma un izsniedza brīvprātīgie. Šie ir tikai daži no darbiem, kurus veikt palīdz brīvprātīgie, nodrošinot svētkus gan skrējējiem, gan līdzjutējiem un pilsētas viesiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!