Foto: AFI

Svētdien, skriešanas laikā sajūtot diskomfortu, nekavējoties jābeidz skriet un jālūdz mediķu palīdzība, pirms gaidāmā "Nordea Rīga maratona" uzsver Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMP) mediķi.

Portālam "Delfi" dienestā norāda, ka meteorologu prognoze svētdienai, 19.maijam, liecina, ka gaidāms stiprs karstums un gaisa temperatūra var sasniegt pat 30 grādus, tāpēc mediķi aicina "Nordea Rīgas maratona" dalībniekus nopietni izvērtēt savas spējas, spēkus un veselību izvēlētās distances veikšanai.

"Ja maratona skriešanas laikā sajūtat diskomfortu, nekavējoties pārtrauciet skriešanu un vērsieties pie mediķiem pēc palīdzības!" mudina mediķi. Visas trases garumā vairākās vietās dežūrēs mediķi un kopumā maratona laikā uz vietas atradīsies sešas NMP dienesta brigādes, tāpat medicīnisko palīdzību varēs saņemt NMP dienesta mediķu teltī un Latvijas Sarkanā krusta medicīnas punktos.

Šogad maratona organizatori vēl papildus parūpējušies par skrējēju veselības uzraudzību un trasē dosies arī brīvprātīgie - topošie ārsti, kuri vēros skrējēju labsajūtu, lai savlaicīgi pamanītu tos, kuriem iespējams nepieciešama atpūta, atveldzēšanās vai mediķu palīdzība.

Īpaši uzmanīgiem jābūt cilvēkiem ar hroniskām slimībām vai ja pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana un organisms, iespējams, vēl nav pienācīgi atguvies.

Mediķi arī uzsver, ka arī jaunam un veselam cilvēkam garu distanču veikšana karstā laikā ir papildus slodze organismam. Tāpēc mediķi mudina ikvienu skrējēju skriešanas laikā rūpīgi ieklausīties savās sajūtās un laikus iet malā, lai atveldzētos, atpūstos un vērstos pie mediķiem, ja sajūtat jebkādu diskomfortu - nespēku, vājumu, galvas reibšanu, redzes miglošanos, līdzsvara traucējumus, galvassāpes, spiedošu sajūtu krūtīs, elpas trūkumu u.c..

Jau vēstīts, ka svētdien vairāki tūkstoši cilvēku stāsies uz starta līnijas, lai pieveiktu 42, 21, 10 un 5 kilometru distances. "Nordea Rīgas maratons" notiek jau vairākus gadus un tā popularitāte arvien pieaug. Šogad visās distancēs kopumā skries apmēram 20 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!