Foto: Publicitātes foto

Šo svētdien, 30.jūnijā, Talsos, Kamparkalnā norisinājās Vivus.lv kalnu divriteņu (MTB) maratona 3.posms. Tehniski grūtajā un fiziskos spēkus prasošajā trasē uzvaras laurus atkal plūca Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin) un Dana Rožlapa (MySport-Stevens).

Pirms sacensībām organizatori jau solīja, ka trase būs īsta kalnu divriteņu maratona cienīga, ne velti maratona distances veicējiem Kamparkalns bija jāpievar 3 reizes un liela trases daļa gāja pa meža takām, kas prasīja kā labas tehniskās prasmes, tā arī pareizu spēku sadalījumu, lai tā pietiktu visai distancei.

Par pašlaik nepārspētu sacensību līderi ir kļuvis Dmitrijs Sorokins, trasi pieveicot 2:08:05 (Rietumu-Delfin) un Dana Rožlapa, finišu sasniedzot ar laiku 2:34:26 (MySport-Stevens), kuri katru posmu uzsāk attiecīgi Vivus.lv dzeltenajā un Zaļā josta zaļajā kreklā. Otrajā vietā, vīru elites konkurencē ierindojās Normunds Zviedris (ZZK) +0:03:43, savukārt trešajā vietā finišu sasniedza Andris Ponomarenko (Veikals Veloprofs) +0:05:22. Dāmām maratona distancē otrā finiša līniju šķērsoja Līga Šmite (ebike 4ever) +0:36:28 un trešā finiša līniju šķērsoja Madara Fūrmane (Trek DPA) +0:40:22.

Latvijas Valsts Meži pusmaratonā pirmais finišēja abu iepriekšējo posmu uzvarētājs Zigmārs Zučiks (Trek DPA), tāpat arī dāmu konkurencē uzvaru svinēja Rūta Brakovska (Smiltenes sporta skola), kura uzvarējusi arī abos iepriekšējos posmos.

Pārējie sacensību posmi:
4. posms - 28.07.2013. Smiltene, Tepera autotrase
5. posms - 11.08.2013. Cēsis, Pilsētas stadions
6. posms - 31.08.2013. Baldone, Riekstukalns – noslēgums un apbalvošanas ceremonija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!