Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sākusies reģistrācija Jūrmalas velomaratonam, kas risināsies 7. jūnijā, informē rīkotāji.

Jūrmalas velomaratonā dalībniekiem būs pieejamas četras distances, no kurām katrs varēs izvēlēties sev piemērotāko, atbilstoši savai sagatavotības pakāpei. Profesionāli sportisti un pieredzējuši velobraucēji aicināti pieteikties "DION" Sporta braucienam (87km distance), bet vidējas sagatavotības dalībnieki varēs izvēlēties "Skandi Motors" Tautas braucienu (40km distance). Ģimenes kopā ar bērniem būs īpaši gaidītas "Turkish Airlines" ģimenes braucienā (14,5km distance) un LEGO bērnu distancēs 500-1000m dažādām vecuma grupām. Starta un finiša zona atradīsies Jūrmalas centrā pie Dzintaru koncertzāles, kur visiem dalībniekiem un viņu atbalstītājiem organizatori būs sarūpējuši interesantas izklaides visai ģimenei.

"Riteņbraukšanas sports un velosipēdu kustība Latvija iegūst aizvien lielāku popularitāti, un to mēs redzam ik dienu. Velomaratons nav tikai profesionāļu sports. Ikviens, kurš domājot par veselīgu dzīvesveidu un fizisko formu no rīta dodas uz darbu ar velosipēdu vai nedēļas nogalēs dodas braucienā ar ģimeni, velomaratonā varēs satikt līdzīgi domājošos," stāsta velobrauciena organizētāju pārstāvis Kaspars Tupiņš. "Sacensības ir iespēja profesionāļiem pierādīt savas spējas, bet īpaši aicinām ikdienas velobraucējus gūt prieka un enerģijas lādiņu, pārvarot jaunus izaicinājumus."

"Jūrmalas velomaratons ir svētki visai pilsētai, kas ik gadu pulcē velobraucējus, viņu ģimenes un draugus no visas Latvijas un Baltijas. Kopīgi mēs iedibinām veselīga dzīvesveida tradīcijas vairākās paaudzēs," atzīst Jūrmalas mērs Gatis Truksnis. Atbilstoši Jūrmalas veselīgās pilsētas statusam, 2015. gada sezonā kūrortpilsēta sadarbībā piedāvās bagātīgu sporta pasākumu kalendāru vairākos tautas sporta veidos.

Organizatori būs īpaši parūpējušies, lai radītu svētku sajūtu visiem apmeklētājiem. Pasākumu epicentrā pie Dzintaru koncertzāles ģimenes ar bērniem varēs izpētīt LEGO bērnu pilsētiņu, bet pieaugušie varēs sacensties atraktīvajās ruļļu cīņās.

Uzvarētājus sagaida vērienīgs balvu fonds. Visi finišējušie dalībnieki saņems īpaši veidotas medaļas un uzmundrinājuma balvas, ko visiem dalībniekiem būs sarūpējuši pasākuma atbalstītāji. Medaļas un diplomus svinīgi iegūs arī visi LEGO bērnu brauciena dalībnieki, turpretī paši ātrākie puiši un meitenes saņems īpašās balvas no LEGO.

Šogad balvu fondu papildina īpaši vērtīga balva, uz kuru var pretendēt ikviens dalībnieks: visi, kas būs piedalījušies vismaz trijos no "Baltijasmaratoni.lv" organizētajiem sporta pasākumiem 2015. gada sezonā, piedalīsies automašīnas "Nissan Pulsar" izlozē. Svinīgā izloze notiks gada pēdējās sacensībās, Jūrmalas MTB velomaratonā 13. oktobrī, noslēdzot sporta pasākumu sezonu.

Reģistrēties Jūrmalas velomaratonam var elektroniski mājas lapā www.baltijasmaratoni.lv līdz 4. jūnijam (ieskaitot), visos sporta preču "Fans" veikalos, kā arī sacensību dienā klātienē. Numuri dalībniekiem tiks izsniegti sacensību dienā reģistrācijas punktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!