Foto: Publicitātes attēli
Bulduru pludmalē aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās taku skrējiens "xTrail Jūrmala", kur dalībniekus sagaidīja ne tikai trases segumu dažādība, bet arī zeltītās rudens ainavas, saulainais laiks un svaigais jūras gaiss.

Kā informēja organizatori, dalībnieki sacentās trīs dažādu garumu distancēs - veselības skrējienā, tautas distancē 18 kilometru garumā un "DUO" distancē komandām, kur divatā bija jāveic 36 kilometri pa velo celiņiem, meža takām un pludmali.

Veselības distancē labākos rezultātus uzrādīja Andris Saldons, Mārcis Adamovičs un Valters Freidenfelds, bet no dāmām ātrākās īsajā distancē bija Ilze Urbāne, Anastasija Vidončikova un Ginta Šenfelde. Tautas skrējienā, kas bija 18,2 kilometrus gara distance, startēja spēcīgākā konkurence. Distanci visātrāk veica Kristaps Bērziņš, otrajā vietā atstājot Kristapu Kaimiņu, bet trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja Anatolijs Macuks. Starp dāmām ātrākās bija Karīna Helmane-Soročenkova, Zanda Ulanova un Elīna Medne.

Latvijā unikālajā "DUO" 36 kilometru distancē startēja 74 dalībnieki jeb 37 komandas, kas veica tautas skrējiena 18,2 kilometrus garo apli divas reizes. Uz diviem dalībniekiem bija viens velosipēds, kuru pamīšus izmantoja viens vai otrs komandas dalībnieks, cenšoties pēc iespējas ātrākā laikā pieveikt distanci. Starp vīriešu komandām labākās trīs komandas bija "Riga Ironman Team", kas uzvarēja arī distances kopvērtējumā, "VSK Noskrien RIeksti mežā" un "Latvijas Valsts Eži". Jaukto komandu konkurencē ātrākās komandas titulu ieguva komanda "Brīvību greipfrūtiem!", kuras sastāva startēja Andris un Ilze Seipuļi, otro vietu izcīnīja komanda "Ņergas/kefīrs", bet trešie bija Ilvars Bergmanis un Dace Almane. Sieviešu komandu labāko komandu trijniekā bija "ISOSTAR", "Eksperiments" un "WoopWoop".

Kopumā sacensībās piedalījās vairāk kā 250 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!