Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

24. aprīlī ar klasisko distanci Cēsis-Valmiera sāksies Latvijā populārākā un masveidīgākā kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB Maratona jubilejas, 15. sezona, kas risināsies Eiropas čempionāta zīmē.

SEB MTB Maratona seriāls vienmēr izcēlies ar augstu organizatorisko līmeni un sportiskām intrigām, kas novērtēts arī Eiropas Riteņbraukšanas savienībā (UCI). Vairākus gadus SEB MTB Maratona Siguldas posms bija UCI kategorijas sacensības, bet šogad 5. jūnijā pirmo reizi Latvijas vēsturē Siguldā noskaidros Eiropas čempiona titula ieguvēju.

Šauras meža taciņas, pļavas, daudz un dažādi nobraucieni, ūdens šķēršļi, kā arī vairāki citi pārbaudījumi gaidīs SEB MTB entuziastus jaunajā sezonā, kas sāksies aprīļa beigās. Tradicionāli ikviens riteņbraukšanas mīļotājs jaunajā SEB MTB sezonā aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci – Toyota Hybrid distanci (55 – 60 km), Virši – A distanci (35 - 45 km) vai Mammadaba veselības braucienu (25 – 35 km), kurā nenotiek sacensība starp braucējiem. Savukārt jaunākie riteņbraukšanas entuziasti aicināti spēkus samērot aizraujošā bērnu braucienā (400 – 5000 m).

Šogad SEB MTB Maratons kopā ar uzticīgo partneri SEB banku turpina labdarības akciju. Ikvienam velobraucējam, piesakot savu dalību sacensību mājas lapā www.velo.lv, būs iespēja ziedot līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai. Dalībnieki, kuri būs ziedojuši labdarības mērķiem, saņems īpašas atpazīšanās zīmes.

SEB MTB Maratona atbalstītāju pulkam šogad pievienojas japāņu autoražotāja "Toyota" Baltijas pārstāvniecība. SEB MTB rīkotājs "Igo Japiņa sporta aģentūra" šajā sezonā saņems divas "Toyota" automašīnas, kas palīdzēs daudz operatīvāk organizēt ikdienas darbus un vēl augstākā līmenī rīkot katru posmu. "Toyota" automašīnas ir vienas no videi draudzīgākajām, kas saskan ar SEB MTB kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkotāju idejām un veselīga dzīves veida uzskatiem.

Ieva Tetere, SEB bankas prezidente: Šo gadu laikā dažādās velo iniciatīvās esam centušies integrēt arī iespēju atbalstīt mūsu sociālos partnerus. Šis būs otrais gads, kad SEB Kalnu divriteņu sacensības kļūst par notikumu, ar kura palīdzību vairojam atbalstu SOS Bērnu ciematu asociācijai. Arī šogad tie, kas reģistrējoties atbalstīs SOS Bērnu ciematu asociāciju, saņems īpašu atpazīšanās zīmi. Paldies visiem, kas pagājušajā gadā izmantoja iespēju ziedot.

Igo Japiņš, SEB MTB maratona rīkotājs: Šis gads mums ir īpašs, jo ne tikai SEB MTB Maratonu 15. sezona, bet rīkosim arī Eiropas čempionātu, kas ir liels gods un atbildība. Šogad dalībniekiem varam solīt daudz aizraujošākas, interesantākas trases. Un trases kļūs daudz pieejamākas tiem, kas sper tikai pirmos soļus kalnu riteņbraukšanā. Cerams, ka tas ļaus jauniem braucējiem arvien biežāk pievērsties šim tautā tik populāram sporta veidam. Mums prieks visus šos gadus sadarboties ar savu uzticamo partneri SEB banku, un kopā mēs esam kļuvuši par vienu no vadošajiem kalnu riteņbraukšanas seriāliem visā Eiropā! Prieks, ka mēs bijām pirmie tautas sporta kustības celmlauži un ar SEB MTB sacensībām motivējām aktīvāk rīkot citu sporta veidu pasākumus plašām tautas masām.

Elli Tiivel, "Toyota Baltic" mārketinga vadītāja: ""Toyota" un SEB MTB Maratona sadarbības pamats ir kopējas dzīves vērtības. Mūsu vērtība ir apkārtējā vide, kurā dzīvojam, un ar "Toyota Hybrid" iestrādātajām tehnoloģijām mēs palīdzam zemei kļūt zaļākai, samazinot CO2 un NOx. "Toyota" mērķis ir izgudrot arvien jaunākus pārvietošanās veidus, kas būtu pieejami visiem un izmešu daudzumus būtu 0. Mūsu vērtības ir uzticēšanās un profesionālisms – mēs augsti novērtējam kvalitāti katrā darbā un redzam, ka SEB MTB Maratona rīkotāji ir ideāls partneris šajā vērtību skalā."

Aleksejs Radionovs, "Toyota" izplatītāju "Wess Motors" pārstāvis: "Esam patiesi priecīgi sadarboties! "Toyota" ir viens no inovatīvākajiem un "zaļākajiem" automobiļu ražotājiem pasaulēm, pateicoties modernajām hibrīda tehnoloģijām, sākot no "Yaris Hybrid" līdz "RAV4 Hybrid". Mēs kļūstam zaļāki, tāpēc mēs, "WESS Motors Toyota", esam ļoti priecīgi, ka varam atbalstīt tik zaļu sporta veidu kā riteņbraukšana, kas vienlaikus stiprina gan sabiedrības veselību, gan izturību.

Sadarbību ar veloasociāciju SEB MTB maratona projekta ietvaros mēs vērtējam kā loģisku turpinājumu mūsu uzņemtajam kursam – atbalstīt Latvijas sporta pasākumus.

Mūsu uzņēmumā ir daudzi, kas aizraujas ar riteņbraukšanu, un tāpēc mēs plānojam startēt ar savu komandu "WESS Motors team"."

Armands Vimba, "Toyota" izplatītāja "Amserv Motors" pārstāvis: "Izvēloties pārvietošanos ar velosipēdu, mēs rūpējamies par savu veselību. Izvēloties braukt ar videi draudzīgo "Toyota" automašīnu, mēs sniedzam ieguldījumu apkārtējās vides uzlabošanā. Tēlaini raksturojot, "Toyota" hibrīdautomašīnas ir tikpat saprotamas kā velosipēdi – klusas, vienkārši vadāmas un uzticamas. SEB MTB Maratons ir lielisks veids, kā veselīga un aktīva dzīvesveida piekritējus iepazīstināt ar "Toyota" hibrīdauto un uzskatāmi parādīt tā priekšrocības. Tāpēc autocentrs "Amserv Motors" kā sociāli atbildīgs uzņēmums ar lepnumu atbalsta un piedalās šajos riteņbraucēju svētkos visas sezonas garumā. Arī mūsu devīze "Labi auto – Labā vietā" lieliski iederas šajā sporta pasākumā, jo labas automašīnas atbalsta labu pasākumu. Šī gada maratona posmos plānojam piedalīties arī ar sava uzņēmuma komandu, kur savu dalību jau pieteikuši "Amserv Grupa" Latvijā vadītājs Armands Vimba un "Amserv Motors" Pēcpārdošanas nodaļas vadītājs Gatis Kronbergs."

Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs: "SEB MTB velomaratons jau tradicionāli Latvijā ir kļuvis par galveno sacensību starp tūkstošiem profesionālu un mazāk profesionālu, bet noteikti aizrautīgu, velo braucēju. Svarīgi, ka katram no šiem tūkstošiem braucēju tā ir arī tīri individuāla sacensība, spēka un izturības pārbaude, savu mērķu un motivācijas izaicināšana. Spēks ir neatņemama velobraukšanas komponente, tādēļ ir gudri jāēd. Par vienu no galvenajiem spēka avotiem šī gada sacensībās kļūs Lakto PRO. Tas ir Latvijā ražots raudzēts piena produkts, kas bagātināts ar 20 gramiem dabīga piena proteīna. Lakto PRO ir veselīga uzkoda un spēka avots. Savukārt, "Rasēns" bērnu braucienā iepriecināsim ar spēcinošiem "Rasēns" piena dzērieniem. Novēlu visiem SEB MTB maratona dalībniekiem šogad pakāpties vismaz par vienu starta koridoru!"

Andris Priedītis, AS "VIRŠI-A" valdes loceklis: Esam patiesi priecīgi, ka jau sesto gadu varam atbalstīt SEB MTB rīkoto velo maratonu. Velo kultūra Latvijā ar katru gadu attīstās arvien straujāk, un arī velo maratons pulcē arvien vairāk entuziastu. Riteņbraukšana ir ērts, ātrs un veselīgs pārvietošanās veids, savukārt dalība velo maratonā būs lielisks veids, kā vienlaikus apceļot Latviju un nodoties sportiskām aktivitātēm. Arī šogad maratona dalībniekus priecēs īpašā "VIRŠI-A" distance, kurā dalībnieki varēs pārbaudīt savas spējas dažādu šķēršļu pārvarēšanā, kā arī izbaudīt skaistus dabas skatus. Mēs aicinām ikvienu interesentu pievienoties maratonam, lai kopīgi pavadītu laiku sportiskā gaisotnē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!