Foto: Publicitātes foto

Biedrība "VSK Noskrien" sadarbībā ar "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoriem aicina ikvienu pievienoties brīvprātīgo palīgu komandai un ar savu enerģiju, darbu, atbalstu un smaidu radīt īpašo Lattelecom Rīgas maratona nedēļas un sacensību dienas atmosfēru.

Šī ir iespēja iesaistīties vairāk nekā 30 000 skrējēju un pilsētas viesu no vairāk nekā 60 valstīm atbalstīšanā, ļaujot visiem justies droši trasē, skrienot gar trases enerģijas punktiem, pasniedzot glāzi ūdens, uzmundrinot finiša taisnē, pasniedzot piemiņas medaļas un citādi, ar savu aktīvo palīdzību, radot skriešanas svētku gaisotni Rīgā.

"Lattelecom" Rīgas maratons šogad notiks jau 26. reizi un pērn veiksmīgi iesāktā tradīcija izvērst maratonu divu dienu garumā tiks turpināta arī šogad.

"Paplašinoties pasākumam, aug arī darbu daudzums, kas nozīmē, ka ar katru gadu ir nepieciešams arvien lielāks palīgu skaits. Iesaistoties plašajā pasākumu programmā, būs iespēja gūt pieredzi un ieskatu dažādos pasākumu organizēšanas procesos gan pirms pasākuma, gan maratona nedēļas nogalē. Iepriekšējā pieredze palīgu lomā nav obligāta, tomēr minimālais vecums, no kura iespējams iesaistīties, ir 16 gadi. Īpaši gaidīti ir tie brīvprātīgie, kas "Lattelecom" Rīgas maratona komandā atgriezīsies atkārtoti," aicina rīkotāji.

Maratona nedēļa tiks atklāta ar dalībnieku starta numuru sagatavošanu jau 7. un 8. maijā, organizatoriskiem darbiem tālāk turpinoties visas Maratona nedēļas garumā. "Lattelecom" Rīgas maratona EXPO, kas notiks 13.-14. maijā, brīvprātīgo palīgu komandas uzdevums būs sagaidīt un izsniegt ikvienam maratona dalībniekam viņa starta numuru. Sestdien, 14. maijā, atklājot programmu 11. novembra krastmalā, notiks "Rimi" bērnu diena 10 000 dalībniekiem ar dažāda garuma skriešanas trasītēm bērniem un Ģimeņu skrējienu – jaunu 4,2km distanci Rīgas pilsētā. Pasākumā būs iespēja palīdzēt ar mazo skrējēju plūsmas koordinēšanu, kārtības uzturēšanu, medaļu izdali un informācijas sniegšanu apmeklētājiem.

Lielākais skaits palīgu ir nepieciešams "Lattelecom" Rīgas maratona galveno startu dienā, 15. maijā, kad uz startu izies vairāk nekā 25 000 skrējēju kopumā četrās distancēs. Brīvprātīgajiem palīgiem būs iespēja palīdzēt trases tiesnešiem, darboties enerģijas punktos, mantu glabātuvē, starta un finiša zonā 11.novembra krastmalā, ka arī medaļu izdalē ikvienam finišētājam un citos darbos.

Palīgi tiek aicināti pieteikties pozīcijām, izvēloties savām vēlmēm un prasmēm tuvākās, kā arī pievienoties ģimenei, draugiem vai skolas un studiju biedriem. Plašāks brīvprātīgo palīgu darbu apraksts un pieteikšanās iespējama "Lattelecom" Rīgas maratona mājas lapā sadaļā "Palīgi" http://www.lattelecomrigasmaratons.lv/lv/paligi/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!