5. februārī pirmo reizi Latvijā, Rankas Kartonfabrikā tiks organizēts distanču slēpošanas maratons, kas sevī iekļauj dažādas distances, visa vecuma un sportiskās sagatavotības distanču slēpošanas entuziastiem. Starp aktīvajiem pasākuma dalībniekiem būs arī Latvijā un pasaulē zināmi sportisti. Motobraucējs Kaspars Stupelis, BMX riteņbraucējs un Tokijas Olimpisko spēļu dalībnieks Helvijs Babris, kā arī BMX sportu pārstāvēs Eiropas čempione jauniešu vecuma grupā Veronika Stūriška.

Pasākumu organizē biedrība "SK Piebalga" sadarbībā ar Gulbenes novada sporta pārvaldi ar mērķi veicināt un popularizēt aktīvo dzīvesveidu lauku reģionos, kā arī padarīt šo sporta disciplīnu pieejamu ikvienam gribētājam.

"Ar ko šis pasākums būs īpašs? Ar to, ka pirmo reizi Latvijā notiks 100 kilometru distances slēpošanas maratons, kam lielu paldies jāsaka uzņēmumam SIA "Grantiņi 1". Kā arī atbalstot tautas sportu, tiek piedāvātas "Tautas 20km" un "Veselības 10km" distances ikvienam slēpot gribētājam," norāda rīkotāji.

Pasākumu vadīs un par atmosfēru rūpēsies pazīstamais tautas sporta entuziasts Lauris Lizbovskis.

Atgādinām visiem slēpot gribētājiem – iepriekšējā reģistrēšanās notiek līdz 02.02.2021. Protams, to būs iespējams izdarīt arī pasākuma dienā, taču tad dalības maksa būs nedaudz augstāka.

Reģistrācija sacensībām pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!