Foto: Agnis Melderis

Sestdien Valgas mototrasē notiks Latvijas valsts mežu MTB un "Gravel" maratona sezonas piektais posms. Šīs sacensības būs īpašas ar to, ka vienlaikus norisināsies divu valstu lielāko veloseriālu posmi, gan arī ar trasēm, kas vedīs gan pa Latvijas, gan Igaunijas ceļiem.

LVM MTB un "Gravel" maratona rīkotāji apvienojuši spēkus ar vadošo Igaunijas velo seriālu. Šī būs lieliska iespēja samērot spēkus ar ziemeļu kaimiņiem. Papildus tam, tieši Valkas un Valgas posmā tiks noskaidroti Igaunijas čempioni Gravel riteņbraukšanā. Attiecīgi sacensību mērogam, veidotas arī trases. Tikmēr sacensību centrs atradīsies populārajā Valgas mototrasē.

Dienu pulksten 10:00 iesāks "Maxima" bērnu brauciena dalībnieki. Tam pulksten 12:15 sekos dienas centrālais starts – 122 kilometru garā "Toyota" Gravel distance. Sacensību trase 61 kilometru garā aplī, ko sportisti veiks divas reizes.

Dabas baudītājiem un jaunajiem sportistiem starts 26,8 kilometru garajā "Mammadaba" distancē gaidāms pulksten 12:40, bet vēl 20 minūtes vēlāk visu laiku garākajā šī brauciena distancē dosies "Lielbāta MTB" distances dalībnieki. Viņiem priekšā 64 kilometri.

Organizatori ir parūpējušies ne tikai par aizraujošām trasēm, bet arī lielisku un mājīgu atmosfēru igauņu un latviešu gaumēs. Par labskaņu rūpēsies pūtēju orķestris. Gaidāmi arī citi izklaides pārsteigumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!