Valgā un Valkā aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB/ Gravel maratona, un "Hawaii Express Estonian Cup" seriāla posms, kas vienlaikus bija arī Igaunijas čempionāts Gravel riteņbraukšanā. Labākie no latviešiem Gravel distancē bija Sandijs Kļaviņš un Renāte Rodionova. Tikmēr "Lielbāta" MTB braucienā nepārspēti palika – Ģirts Cirvelis un Evelīna Ermane-Marčenko.

Divu valstu lielāko velo seriālu rīkotāji pirmo reizi apvienojās vienā pasākumā, dodot iespēju savu valstu braucējiem sacensties ar kaimiņvalstu pārstāvjiem. Sacensību centrs atradās Valgas mototrasē. Tikmēr distances bija ievērojami garākas nekā citos posmos. Papildus prestižu piedeva arī Igaunijas čempionāta sacensības Gravel riteņbraukšanā.

127 kilometru garajā Gravel distancē izaicinājumu labākajiem igauņiem trases pirmajā daļā meta Kaspars Serģis, kurš kopā ar Igaunijas eksčempionu šosejā Mihkelu Raimu izveidoja atrāvienu. Vēlāk gan Kasparam veselības problēmu dēļ nācās atpalikt un izstāties no sacensībām. Finišā pilna dominance igauņiem ar bijušo Pro braucēju Markusu Pajuru priekšgalā.

Labākais no latviešiem bija Sandijs Kļaviņš, kurš LVM Gravel seriāla ietvaros piekāpās vienīgi Tāvī Kannapē. Otrs ātrākais no latviešiem bija "Evelo team" braucējs Nauris Inovskis (+00:00:03 aiz Kļaviņa), bet trešais Matīss Zērvēns ("Roadex"). TOP6 arī – Uldis Ālītis un Juris Damškalns (abi "DTG – MySport").

Dāmām ātrākā Latvijas riteņbraucēja Gravel distancē bija "ĀdažiVelo" pārstāve Renāte Rodionova, kura par 10 minūtēm apsteidza tuvāko sekotāju Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri no "ZZK". TOP3 noslēdza Renātes komandas biedrene Monta Pauloviča.

Šo pašu trasi, tikai vienu nevis divas reizes kā Gravel braucienā, veica "Lielbāta" Tautas brauciena dalībnieki. Šeit lielisks bija Ģirts Cirvelis, kurš svinēja pārliecinošu solo uzvaru. 63 kilometru garajā trasē "Roadax" pārstāvis pavadīja 1 stundu 48 minūtes un 48 sekundes. Tieši 1 minūti viņam zaudēja "Dako Ziemeļvidzeme" pārstāvis Rainers Zviedris, kuram otrā vieta absolūti un uzvara junioros. Top3 noslēdza Dominiks Timšāns no "MSĢ".

Dāmām sīvā cīņā uzvarēja Evelīna Ermane-Marčenko no "ZZK" (01:59:53), kura tuvāko sekotāju Amandu Reiliju Zariņu ("Baldones RN") apsteidza par 40 sekundēm. Trijnieku noslēdza Laura Ramane no Bauskas velokomandas (+00:03:39).

Zēniem U14 grupā "Mammadaba" distancē uzvarēja "Ķekavas NSS" braucējs Alvis Matīss Zariņš. Otrajā vietā sekoja Ričards Hansons no "RRS" (+00:00:02), kamēr TOP3 noslēdza Kristers Štrauhmanis (+00:00:05). Meitenēm šajā grupā nepārspēta Samanta Roziņa (00:56:23). Sekoja Ieva Jurēviča un U12 grupā uzvarējusī Katīna Hansone. Lieliskā gaisotnē aizritēja "Maxima" bērnu braucieni.

Sezonas noslēdzošais posms 23. septembrī norisināsies Ogres novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!