Taku skrējienu seriāla "Stirnu buks" 11. sezona sāksies 23. martā ar sacensībām ainaviskajos Saulkrastos. Sezonas risināsies septiņos posmos dažādās Latvijas vietās, informēja organizatori.

Kā ik gadu ar piemiņas medaļu tiks apbalvots katrs sacensību dalībnieks, taču šogad tas notiks jaunā formātā – par katru dalību "Stirnu bukā" dalībnieki saņems drosmes medaļu no konkrētās vietas posma. Pēc vismaz trim nolēktiem posmiem, skrējējiem būs iespēja tikt pie medaļas Latvijas kontūrā, kur tukšās vietas aizpildīt ar godam nopelnītajām posmu nozīmēm. Pasākuma galvenais organizators Rimants Liepiņš stāstīja, ka nesen, staigājot Āgenskalna tirgū, pamanījis , ka starp piemiņas medaļām tiek piedāvātas arī "Stirnu buka" medaļas, kas viņam radīja ideju. "Pilna septiņu posmu kolekcija piešķirs medaļām pavisam jaunu vērtību – emocionāli un atmiņām piepildītas sezonas garšu," teica Liepiņš.

Taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" ir lielākais tautas sporta seriāls Latvijā. Katrā posmā skrējējiem, nūjotājiem un pārgājienu distances dalībniekiem bez laika kontroles ir iespēja iepazīt skaistākās un ainaviskākās Latvijas vietas un mežus. "Stirnu buka" sezona sāksies martā un noslēgsies oktobrī. Distances piemērotas gan maziem, gan lieliem "bukiem", neatkarīgi no sagatavotības pakāpes.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis stāstīja, ka "Stirnu buks" ir vairāk nekā tikai sacensības, jo tas tas ir arī piedzīvojums, kas izaicina gan ķermeni, gan prātu, veicinot veselīgu dzīvesveidu.

"Saulkrastu pilsēta piedāvā ne tikai lieliskus maršrutus skriešanai un pārgājieniem, bet arī iespēju pēc sacensībām atpūsties un atjaunot spēkus, baudot mūsu novada skaisto dabu un viesmīlību. Mēs paši par sevi sakām: "Saulkrastu pilsēta, kas dzīvo saules ritmā." Šis teiciens atzīmē dabas un cilvēku simbiozi, kas ir tik raksturīga Saulkrastiem, tāpēc mums ir liels gods tieši šajā pavasarī atklāt "Stirnu buks" 2024. gada sezonu," teica Līcis.

Pasākuma galvenais organizators Rimants Liepiņš pauda, ka šobrīd ir svarīgi būt kopā un stiprināt Latvijas iedzīvotāju un sabiedrības garu. "Ar katru "Stirnu buku" es redzu, cik daudz mūsu cilvēkos ir drosme, spēks un izturība, kā arī mīlestība pret savu zemi. Mūsu pienākums ir to vairot un stiprināt, tāpēc cenšamies atrast arvien jaunas iespējas kā iesaistīt gan tos, kas vēlas izbaudīt Latvijas zemes skaistumu pastaigas tempā, gan arī iesaistīt pēc iespējas vairāk bērnus un jauniešus, jo viņi ir mūsu nākotne. Kamēr valsts meklē iespējas, kā atbalstīt un veicināt fiziskās aktivitātes, mēs to īstenojam – ar katru pieaugušā "Stirnu buka" reģistrāciju, mums ir iespēja izlīdzināt izdevumus par bērnu un jauniešu dalību skrējienā," teica Liepiņš.

2024. gada sezonas "Stirnu Buks" posmi:
23. marts "Saukrastu Stirnu buks", Saulkrasti, Saulkrastu novads
20. aprīlis "Suitu zemes Stirnu buks", Alsunga, Kuldīgas novads
25. maijs "Dubuļu Styrnu buks", Dubuļi, Rēzeknes novads
6. jūlijs "Vecpiebalgas Stirnu buks", Vēveri, Cēsu novads
17. augusts "Piejūras Stirnu buks", Piejūras brīvdabas muzejs, Ventspils
14. septembris "Sveikuļu meža Stirnu buks", Sveikuļi, Tukuma novads
12. oktobris "Smeceres sila Stirnu buks", Smeceres sils, Madona

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!