Foto: F64
Latvijas hokeja izlase pirmdien aizvadītajā pasaules čempionāta D apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar Somijas valstsvienību nodemonstrējusi kārtīgu raksturu, kas tai ļāvis tikt pie vērtīga punkta, pēc mača izteicās viens no izlases ilggadējajiem spēlētājiem Aleksandrs Ņiživijs.

Kā ziņots, pirmdienas spēlē Latvijas izlase zaudēja somiem pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1).

Ņiživijs izpildīja komandas pirmo pēcspēles metienu, taču neprata pārspēt pretinieku vārtsargu Tēmu Lasilu.

"Komanda parādīja kārtīgu raksturu. Visi spēlējām no visas sirds, bet mazliet [uzvarai] tomēr pietrūka," pēc mača izteicās Ņiživijs. "Bet jāatzīmē, ka arī somi spēlēja lieliski un lieliski kustējās uz laukuma. Gan pret Čehiju, gan pret Somiju bija spēlēt ārkārtīgi grūti."


"Mača beigās nedaudz "nosēdāmies", varbūt pat fiziskajā ziņā - somi tomēr ļoti labi slido un kustās laukumā. Gribētos arī vairākumā veiksmīgāku spēli, jo izdevības bija," piebilda Ņiživijs, lai arī visi mača pamatlaikā gūtie vārti tika gūti skaitliskā vairākuma izspēļu laikā.

"Tas, ka dāņi šodien [pirmdien] zaudēja čehiem ar 0:6, neko nemaina, mačs būs sarežģīts," par apakšgrupas pēdējo spēli pret Dānijas valstsvienību teica Latvijas izlases ilggadējais uzbrucējs. "Tagad vajag atpūsties un gatavoties."

Pēdējo apakšgrupas spēli Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien pret Dānijas valstsvienību, kas iepriekšējos maču zaudējusi gan Čehijai, gan Somijai.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!