Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas izlases uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Miķelis Rēdlihs pirms svētdien paredzētajām cīņām ir rezultatīvākie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu spēlētāji pasaules čempionātā (PČ), liecina KHL informācija.

Klubu sezonu Habarovskas "Amur" aizvadījušais Cipulis piecās PČ spēlēs ir guvis četrus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, savukārt Rēdlihs sešus punktus sapelnījis ar piespēlēm. Ar pieciem punktiem KHL līderu sešinieku noslēdz vēl viens Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kura rēķinā Slovākijā ir vieni vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Tā kā pirms sestdienas spēlēm komandas nav aizvadījušas vienādu spēļu skaitu, laba iespēja apsteigt Cipuli un Rēdlihu ir Zviedrijas uzbrucējam Robertam Nilsonam, kurš guvis piecus punktus (1+4). Nilsons pagājušo sezonu aizvadīja KHL Gagarina kausu izcīnījušās Ufas "Salavat Julajev" sastāvā.

Zviedrijas izlase piekto PČ spēli Slovākijā aizvadīs svētdien pret Šveici, savukārt Latvijas valstsvienība pēdējā cīņā pret Austriju centīsies saglabāt vietu elitē arī uz nākamo gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!