Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules čempionātā (PČ) svētdien Bratislavā uzvarējušās Somijas hokeja izlases galvenais treneris Juka Jalonens uzteica savu spēlētāju raksturu, kas palīdzējis pēc 16 gadu pārtraukuma atkal izcīnīt zelta medaļas.


Somijas izlase PČ Slovākijā daudzās spēlēs uzvarēja ar vienu vārtu pārsvaru, un tas raksturo komandas cīnītāju garu, par Jalonena teikto informēja turnīra rīkotāji. Jalonens pirmo reizi karjerā ar Somijas izlasi izcīnīja PČ medaļas.

"Mums bija lielisks turnīrs. Tas ir gods izcīnīt zelta medaļas," norādīja Jalonens.

Savukārt finālā somiem zaudējušās Zviedrijas izlases galvenais treneris Pērs Mortss atzina, ka sāncenši cīņā par zeltu bija labāki. Somijas izlase finālā daudz labāk nospēlējusi aizsardzībā un spēlējusi ar lielāku spēku. Mortsam debitējot valstsvienības vadībā, zviedri nopelnīja sudraba godalgas, ko treneris uzskata par labu pamatu nākotnei.

Ļoti vīlies par fināla iznākumu bija Zviedrijas kapteinis Rikards Valins, sakot, ka izšķirošajā trešajā periodā komanda nespēja parādīt labāko spēli.

Somijas valstsvienības spēlētājs Tuomo Rūtu pastāstīja, ka pārliecība par zelta medaļām bijusi jau pēc uzvaras pār Krieviju pusfinālā. Somi šajā čempionātā bija vienota un stipra komanda gan uz ledus, gan ārpus laukuma, viņš uzsvēra.

Jau ziņots, ka finālspēlē Somija ar 6:1 uzvarēja Zviedriju, turklāt piecas ripas iemeta pēdējā trešdaļā.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!