Foto: F64
Latvijas basketbola izlase trešdien Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpās Krievijas valstsvienībai, nespējot parādīt to spēli, kas latvietēm nodrošināja panākumus iepriekšējos mačos.

Latvijas izlases spēlētāja Kristīne Kārkliņa laukumā aizvadīja 32 minūtes, kurās guva 18 punktus un sasniedza personisko rezultativitātes rekordu valstsvienības spēlēs, tomēr pēc mača pret Krieviju, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 72:83, izskatījās satriekta, kā visas komandas biedrenes.

"Mūsu izslavētā agresīvā aizsardzība šodien vienkārši gulēja," saka Kristīne. ""Man nav izskaidrojuma, nesaprotu, mēs visu čempionātu spēlējām normālā līmenī, un aizsardzība bija mūsu galvenais trumpis, bet vissvarīgākajā spēlē ļāvām krievu komandai iemest 83 punktus. Izskatījāmies aizmigušas laukumā. It kā ticējām sev, bet bija divas situācijas, kad bumba vēl bija spēlē, bet visas nokārtām galvām jau skrēja atpakaļ, neviena necīnījās par bumbu. Šodien es Latvijas komandu, mūs visas, neatpazinu."

Meitenes bija emocionāli un psiholoģiski sagatavojušas spēlei, saka basketboliste, taču beigās nācās pievilt līdzjutējus. "Šodien bija ļoti emocionāla diena. Centāmies uzkurināt sevi jau no paša rīta, pamodāmies ar domu, ka ceturtdaļfināls - svarīgākā spēle čempionātā. Pirms spēles bijām ļoti motivētas, saņēmām tik labus uzmundrinājumus no visas Latvijas. Laikam esam pievīlušas savus fanus," viņa nosaka.

Jau rakstījām, ka Latvijas izlase tomēr vēl saglabā cerības iegūt ceļazīmi uz Londonas Olimpiskajām spēlēm, kuru iegūs piektās vietas ieguvējas šajā čempionātā, bet vispirms Latvijas izlases basketbolistēm būs jātiek galā ar šā zaudējuma emocionālajām sekām. "Patlaban ir ļoti liels sarūgtinājums un kādu brīdi no tā vaļā netiksim," saka Kārkliņa. "Nezinu kā, bet jādabū ārā tas negatīvais lādiņš, kas uzkrājies, un pēc tam jādomā, kā uzvarēt nākamajās divās spēlēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!