Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases treneris Georgs Dikeulaks pēc zaudējuma Horvātijai cīņā par olimpisko ceļazīmi izteicās, ka šajā mačā uzvarējusi komanda, kurai izdevies ātrāk aizmirst par zaudējumu ceturtdaļfinālā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Pirms spēles savā spēlētājām atgādināju, ka tā komanda, kura vairāk domās par vakardienu (zaudējumu ceturtdaļfinālā), šodien zaudēs. Taču meitenēm bija grūti aizmirst nepiepildītās cerības un lielo sarūgtinājumu," pēc mača atzina Dikeulaks.

"Apsveicu pretinieku komandu, kas šodien nospēlēja ne tikai labi, bet arī ļoti gudri. Gandrīz visu spēles laiku viņas bija mums soli priekšā, ar pareiziem lēmumiem gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Turklāt horvātietes spēlēja aukstasinīgi, panākot labu metienu precizitāti," pretiniecs slavēja Latvijas izlases treneris. "Mēs centāmies pretiniecēm atbildēt ar to pašu. Pirmajā ceturtdaļā izdevās gluži labi, bet mača turpinājumā vairs nē. Horvātijas izlase bija pelnījusi uzvaru."

Komplimentiem neskopojās arī Horvātijas izlases galvenais treneris Stipe Braličs: "Esmu laimīgs, ka uzvatējām ļoti stipru komandu, kas šajā čempionātā ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Mazliet baidījos par to, ka mums bija ļoti maz laika sagatavoties šai spēlei pēc grūtās cīņas ceturtdaļfinālā. Tomēr nospēlējām labi. Gan precīzi metām, gan arī ātri saspēlējāmies. Horvātijas sieviešu basketbolam 10-12 gadus nav bijuši lieli panākumi. Tagad atdosim visus spēkus sestdien, kad varam izcīnīt ceļazīmi uz olimpisko kvalifikācijas turnīru."

Jua ziņojām, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase cīņā par 5.vietu Eiropas čempionātā piekāpās Horvātijai un zaudēja cerības iekļūt Londonas Olimpisko spēļu turnīrā, un sestdien mūsējās spēlēs par 7.vietu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!