Eiropas sieviešu basketbola čempionāta spēlē par piekto vietu sestdien Horvātijas izlase negaidīti ar 73:59 (14:16, 24:19, 17:9, 18:15) uzvarēja Melnkalni, tādējādi tiekot pie pēdējās ceļazīmes uz 2012.gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Jeļena Iveziča, bet 19 punkti Ivas Ciglaras kontā. Tikmēr Melnkalnes izlases rindās 18 punktus iekrāja Anna de Forža.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildu kvalifikācijas turnīrā.

Kā zināms, septītajā vietā ierindojās Lietuva, kas ar 75:56 uzvarēja Latvijas izlasi.

Pēc Latvijas izlases zaudējuma no komandas galvenā trenera amata atkāpās Georgs Dikeulaks, bet Gunta Baško noslēdza karjeru valstsvienībā.

Pusfināla spēlēs par 5.-8.vietu Latvija ceturtdien ar rezultātu 75:84 zaudēja Horvātijas valstsvienībai, bet Lietuva ar 59:68 piekāpās Melnkalnei.

Kā ziņots, pagājušā čempionāta vicečempiones krievietes ceturtdaļfinālā ar rezultātu 83:72 pieveica Latvijas izlasi, Čehija ar 79:63 apspēlēja Horvātijas valstsvienību, Turcija ar 56:44 uzvarēja Melnkalni, bet iepriekšējā čempionāta spēcīgākā komanda Francija ar 66:58 izrādījās pārāka par Lietuvas basketbolistēm.

Vēlāk pusfinālos Krievija, kas iekļuvusi sestajā Eiropas čempionāta finālā pēc kārtas, ar 85:53 uzvarēja Čehijas izlasi, bet Turcija, kas iepriekš Eiropas čempionātos nekad nav bijusi augstāk par astoto vietu, ar 68:62 pagarinājumā uzvarēja Franciju.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta otrā posma E grupas noslēguma kopvērtējumā Čehija un Lietuva izcīnīja pa četrām uzvarām piecās spēlēs, Krievija tika pie trim panākumiem, Turcija un Baltkrievija izcīnīja pa divām uzvarām, bet Lielbritānija palika bez uzvarām.

Tikmēr F grupā noslēguma kopvērtējumā Melnkalne izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs, bet Latvija un Francija izcīnīja pa trijām uzvarām. Horvātija un Spānija tika pie diviem panākumiem, bet Polija palika bez uzvarām.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificējās otrā posma grupu četras spēcīgākās komandas.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles risinās Lodzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!