Foto: LETA
Rīgas dome ir pilnībā samaksājusi savu solīto līdzfinansējumu 2011. gada pasaules čempionāta basketbolā U-19 jauniešiem organizēšanai, un tai nav nekādu parādu, uzsver Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Aldermane viedokli pauda pēc iepazīšanās ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par 13. septembrī notikušo Ministru kabineta sēdi, kurā valdība nepiešķīra 50 000 latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Latvijas Basketbola savienībai, kas rīkoja šo čempionātu, aizbildinoties, ka Rīgas dome sākotnēji solīto 150 000 latu vietā ir piešķīrusi 100 000 latu.

Lai noorganizētu iepriekš minēto čempionātu, ar Izglītības un zinātnes ministra rīkojumu tika izveidota darba grupa pasaules čempionāta basketbolā U-19 jauniešiem organizēšanai, kuras darbā piedalījās arī Rīgas domes pārstāvji. Darba grupu sēdēs līdztekus organizatoriskiem jautājumiem tika apspriesta arī pasākuma finansēšanas kārtība. No darba grupas protokoliem redzams, ka valsts čempionāta finansēšanā solīja ieguldīt 200 000 latu, taču beigās tika piešķirti 155 000 latu, uzsver RD. Rīgas pašvaldības pārstāvji, kuri piedalījās darba grupas sēdēs, jau 13. aprīlī paziņoja, ka, izvērtējot budžeta iespējas, Rīgas dome pasākumu var līdzfinansēt 100 000 latu apmērā, kā arī vienlaikus tika vērsta darba grupas uzmanība uz to, ka noteikti jāpārskata un jāizskata iespēja samazināt pasaules čempionāta administratīvos izdevumus.

"Rīgas pašvaldības pārstāvji arī izvirzīja priekšlikumu valstij noteikt vienotu kārtību, kādā tiek piešķirts valsts un pašvaldības finansējums lielu, valsts mēroga pasākumu organizēšanā, rosinot slēgt "nodoma protokolu" par paredzamo finansiālo ieguldījumu, lai izslēgtu savstarpējus pārmetumus par finansiālo saistību nepildīšanu. Taču šis priekšlikums tika noraidīts," norāda Alderamane.

Aldermane piebilda, ka arī Izglītības un zinātnes ministrija ne vienmēr rīkojusies korekti attiecībā uz Rīgas pašvaldību. "Rīgas domei savulaik arī bija apsolīti 250 000 latu kā līdzfinansējums Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas jauno telpu Graudu ielā 21 renovācijai, taču nesaņēmām ne santīma. Līdz ar to pašvaldībai nācās pārskatīt visu izglītībai un sportam plānoto finansējumu, lai 1. septembrī šīs speciālās skolas skolēni, kuru vidū aptuveni puse bērnu ir no citām Latvijas pilsētām un novadiem, varētu uzsākt jauno mācību gadu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!