Foto: DELFI
Graujošu zaudējumu pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīra spēlē pirmdien piedzīvoja Igaunijas hokeja izlase, kas ar rezultātu 1:8 (1:2, 0:2 ,0:4) kapitulēja Ukrainas valstsvienībai.

Pēc pirmā perioda Igaunija bija iedzinējos ar 1:2, tomēr pārējā spēles laikā Ukraina guva sešus bezatbildes vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Arī Lietuvas izlase piedzīvoja zaudējumu otrajā turnīra spēlē, ar rezultātu 3:5 (1:2, 1:2, 1:1) piekāpjoties Nīderlandes vienībai. Vēl pirmās divīzijas B grupā Polija ar 6:1 (0:1, 3:0, 3:0) pārspēja Rumāniju.

Kopvērtējumā pēc divām spēlēm Ukrainai, Polijai un Nīderlandei ir maksimāli iespējamie seši punkti, bet Lietuva, Igaunija un Rumānija pagaidām cīnās bez punktiem.

Tikmēr pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Dienvidkorejas valstsvienība negaidīti ar 5:4 (0:3, 1:1, 3:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja mājiniekus, Ungārijas hokejistus. Dienvidkoreja pēdējā trešdaļā atspēlējās no 1:4, ieveda spēli pagarinājumā un svinēja pārsteidzošu uzvaru.

Savukārt Kazahstāna ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) sagrāva Lielbritāniju, bet Itālija ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) apspēlēja Japānu.

Pēc divām spēļu kārtām Kazahstānai un Itālijai ir seši punkti, četri punkti ir Ungārijai, bet divi – Dienvidkorejai. Bez punktiem šajā turnīrā pagaidām cīnās Japāna un Lielbritānija.
Pasaules čempionāta jaunā sistēma paredz, ka vietu augstākajā divīzijā zaudē divas komandas, kuru vietā elitē nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupas divas labākās komandas. Savukārt vājākā komanda noslīdēs uz pirmās divīzijas B grupu, no kuras pirmās vietas ieguvēja spēlēs A grupā. Uz otrās divīzijas A grupu izkritīs pirmās divīzijas B grupas vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!