Foto: F64
Neveiksmīgi trešdien beidzās aizsarga Gunta Galviņa mēģinājums pievienoties Latvijas hokeja izlases treniņiem pēc traumas izārstēšanas.

Galviņš bija izgājis pilnu rehabilitācijas procesu pēc pārciestās operācijas, tāpēc ar cerībām lūkojās uz cīņu par vietu sastāvā, tomēr jau pirmā iziešana uz ledus atjaunoja sāpes ceļgalā - aizsargs izgājis uz ledus, taču sāpju dēļ nav spējis treniņu pabeigt, informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Izlases ārsts Jānis Kvēps apstiprinājis, ka Galviņš nebūs gatavs cīnīties par vietu sastāvā, jo savainotais ceļgals tomēr vēl nav pilnībā izārstēts.

LHF izsaka pateicību Galviņam par apņēmību un lielo gribu palīdzēt izlasei.

Valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans iepriekš izteicies, ka Galviņš bija paudis lielu vēlmi spēlēt pasaules čempionātā.

Izlases treneru rīcībā pašlaik ir deviņi aizsargi. Nolans uz pasaules čempionātu plāno ņemt astoņus šīs pozīcijas spēlētājus, bet drīzumā iespējama Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošā aizsarga Artūra Kuldas pievienošanās valstsvienībai.

Latvijas izlases treniņos piedalās aizsargi Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Mārtiņš Porejs, Māris Jass, Georgijs Pujacs, Agris Saviels, Jānis Andersons un Ralfs Freibergs.

Vaicāts par vārtsarga Edgara Masaļska pašreizējo kondīciju, Gorbunovs lika noprast, ka hokejista atkopšanās no operācijas turpina ritēt veiksmīgi - Masaļskis ir spējīgs treniņos veikt visus nepieciešamos vingrinājumus.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta aizvadījusi sešas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, pa divām reizēm zaudējot Zviedrijai un Čehijai, bet pret Baltkrieviju uzvaras dalot uz pusēm.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvija svētdien izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!