Foto: DELFI
Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Jāns Molders apņēmies bargi sodīt hokejistus, kuri pirms un pēc valstsvienības spēlēm par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta pirmajā divīzijā Ukrainā lietojuši alkoholiskos dzērienus, vēsta nacionālā raidorganizācija ERR.

Ukrainā notikušajās spēlēs Igaunijas hokejisti jau bija zaudējuši Nīderlandei, Polijai, Rumānijai un Ukrainai, bet izšķirošajā mačā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā piedzīvoja sagrāvi, ar 3:12 zaudējot Lietuvai. Tādējādi Igaunijas hokeja izlase nokritusi uz otrās divīzijas A grupu.

Taču līdzās šīm nepatīkamajām ziņām vēl lielāks apkaunojums valstij ir fakts, ka valstsvienības hokejisti Ukrainā nodevušies uzdzīvei. Treneris vairākus hokejistus, tajā skaitā Igaunijas vadošā hokeja kluba "Viking Sport" spēlētāju, 33 gadus veco Maksimu Ivanovu, spēles laikā pret Lietuvu nosēdinājis uz rezervistu soliņa. Savukārt, atgriežoties Tallinā, daži no spēlētājiem tā bija piedzērušies, ka nespējuši nostāvēt uz kājām.

Hokeja federācijas prezidents Molders sasauks disciplināro sēdi, lai lemtu par alkoholu lietojušo hokejistu sodīšanu.

"Manā skatījumā pļēguriem izlases durvīm ir jābūt aizvērtām. Tāpat jāuzliek naudas sodi, jo federācija apmaksāja došanos uz šīm spēlēm, aptuveni 1500 eiro (1054 latus) par katru hokejistu," paziņojis sašutušais Molders. "Ivanovam jāpiemēro dubults sods, jo viņš pārkāpa noteikumus gan turnīra laikā, gan atceļā uz Igauniju. Viņam bija jāpalīdz izkāpt no lidmašīnas, jo pats to nespēja."

Savukārt izlases galvenais treneris Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka gadījumā, ja viņš tiks paturēts amatā, Ivanovam vairs nebūs vietas komandā. Par pārējiem vaininiekiem viņš vēl neesot tik drošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!