Foto: AFP/Scanpix
Baltkrievijas hokeja izlases pieredzējušais vārtsargs Andrejs Mezins vietējiem masu medijiem asi izteicies par notiekošo valstsvienībā un atklājis, ka spēlētāji uz valstsvienību īpašu neraujas.

Pērn pasaules čempionātā baltkrievi septiņās spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru (pār Kazahstānu) un ar grūtībām nosargāja vietu augstākajā divīzijā. Šogad Baltkrievijas hokejisti februārī nespēja izcīnīt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm, lai gan turnīrā Dānijā bija vieni no favorītiem. Tieši pēdējās neveiksmes likušas parādīties dažādām runām par notiekošo Baltkrievijas izlasē.

"Neredzu nekādu stratēģiju. Vieni cilvēki dara tā, otri – atkal savādāk. Katrs dara pa savam. Nav tā, ka visi te strādātu hokeja attīstības labā," tiešajā ēterā televīzijai "Belarusj-2" teica Mezins. "Es uzskatu, ka komandai Nr.1 ir jābūt valstsvienībai. Un visiem ir jāstrādā tā, lai valstsvienība spēlētu labi. Bet mums cilvēki kaut ko dara pa savam, bet valstsvienība dzīvo savu dzīvi."

"Šogad hokejisti uz valstsvienību dodas nelabprāt. Agrāk nevienu īpaši nevajadzēja aicināt, bet tagad ar varu nevienu nedabūsi uz izlasi. Tas tikai lieku reizi parāda attieksmi pret spēlētājiem," uzskata Mezins.

2013.gada pasaules čempionātā Baltkrievija spēlēs Stokholmas grupā, kurā vēl ir Čehija, Zviedrija, Kanāda, Norvēģija, Šveice, Dānija un Slovēnija. Šogad baltkrieviem gan nedraud izkrišana no augstākās divīzijas, jo 2014.gada pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā un mājinieki tradicionāli garantē sev dalību sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!