Foto: AFP/Scanpix
Francijas hokeja izlase pirmdien gaidāmajā pasaules čempionāta spēlē pret Latvijas valstsvienību cer iegūt virsroku taktiskajā un psiholoģiskajā ziņā, jo spēles iemaņās abi ir līdzvērtīgi pretinieki, uzskata Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons.

Sestdien Latvijas izlase ar 0:2 zaudēja Vācijai, sarežģījot savas iespējas saglabāt vietu augstākajā divīzijā. Ja Latvijas izlases galvenie konkurenti uz izkrišanu austrieši pirmdien neizcīnīs punktus pret pasaules čempioniem krieviem, Latvijas izlasei atlikušajos divos mačos pirmdien pret Franciju un otrdien pret Somiju vietas saglabāšanai augstākajā divīzijā, visticamāk, pietiks ar iegūtiem trim punktiem.

"Komandā noskaņojums ir labs. Gatavojamies ļoti smagam mačam, jo pret latviešiem pēdējos gados esam spēlējuši bieži, un allaž cīkstēšanās bijusi sīva. Var redzēt, ka komandas abas ir pārliecinātas par saviem spēkiem," pirms gaidāmās spēles izteicās Hendersons.

"Turnīrs līdz šim mums ir bijis veiksmīgs, bet uzvara pret Krievijas izlasi būs kas tāds, kas vēl ilgi paliks mūsu prātos. Pašlaik galvenais ir neapstāties, jo iepriekšējā mačā pret ASV, kurā piedzīvojām zaudējumu, neizgājām uz ledus psiholoģiski gatavi. Šādu kļūdu pret Latviju nedrīkstam pieļaut," izcēla treneris. "Ceru, ka spēsim latviešus uzvarēt, pateicoties labākam taktiskajam zīmējumam, jo meistarības ziņā esam līdzvērtīgas komandas. Domāju, ka uzvarēs tā komanda, kas pieļaus vismazāk kļūdu - gan uzbrukuma, gan aizsardzības zonā. Latvijas izlases spēlētāji ir tehniski apdāvināti un vairākumā veido labu saspēli. Tāpat mums jābūt gataviem izteiktai spēka spēlei."

"Latvijas salīdzinoši neveiksmīgais turnīrs man ir pārsteigums, taču tas nemaina faktu, ka tā ir ļoti spēcīga izlase. Par to visi pārliecinājāmies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kur Latvijas komanda pelnīti tika pie ceļazīmes uz Olimpiādi. Problēmas un grūti brīži gadās katrai komandai, taču Teds Nolans Latvijas izlasi ir bagātinājis ar cīnītāju raksturu, tāpēc viņi rītdienas mačam noteikti būs gatavi," pauda Hendersons.

"Zinu, ka Latvijas izlasei, salīdzinot ar olimpisko kvalifikācijas turnīru, šoreiz nepalīdz vairāki potenciālie līderi. Mūsu komanda nav daudz mainījusies, vien pāris savainotos hokejistus esam aizstājuši ar gados jauniem spēlētājiem," skaidroja treneris. "Kopumā mūsu komanda šobrīd atrodas labākā fiziskajā formā, nekā olimpiskajā turnīrā Rīgā."

"Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pagaidām nedomājam. Lūkojoties pārāk tālu nākotnē, komandu var piemeklēt tikai nepatīkami pārsteigumi. Domājam tikai par spēli pret Latviju, bet pēc tam skatīsimies, kurā vietā tabulā atrodamies," piebilda Hendersons.

Pateicoties sestdienas panākumam, Vācija ar septiņiem punktiem piecās spēlēs Helsinku grupas kopvērtējumā nokļuvusi pie ceturtdaļfināla zonas - tikpat punktu ir arī ceturtajā vietā esošajai Slovākijai. Sesto vietu ar sešiem punktiem ieņem Francija, pieci punkti ir Austrijas kontā, bet Latvija ar trim punktiem ieņem pēdējo, astoto, vietu.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!