Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta pirmajā spēlē sensacionālu uzvaru izcīnīja Francijas valstsvienība, kas A grupas spēlē ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja vienus no turnīra favorītiem Kanādu.

Mača 18.minūtē Stefans da Kosta vairākumā izvirzīja vadībā Francijas valstsvienību, tomēr divas minūtes vēlāk arī Kanāda realizēja skaitliskā sastāva pārsvaru, precīzi metot Brejdenam Šenam, un panāca 1:1.

Mača turpinājumā Kanādai piederēja pārsvars, taču izvirzīties vadībā otrajā periodā neizdevās. Kanāda vadību pārņēma 51.minūtē, kad precīzi meta Ēriks Gudbransons. Stefans da Kosta pēc divām minūtēm vairākumā no vārtu priekšas atkal izlīdzināja rezultātu, un rezultāts nemainījās līdz pagarinājuma beigām.

Pagarinājumā Kanāda izmisīgi uzbruka un izdarīja metienus no visām pozīcijām, tomēr labākā iespēja gūt vārtus bija Francijai, tomēr uzbrucējs nerealizēja izgājienu pret vārtsargu. Tā kā uzvarētājs arī pagarinājumā netika noskaidrots, notika pēcspēles metienu sērija. "Bullīšos" vienīgos vārtus guva Pjērs Eduārs Belamārs, sagādājot pirmo sensāciju pasaules čempionātā.

$d_id=4; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!