Foto: F64

Pasaules hokeja čempionāta rīkotāji baltkrievi ir parūpējušies par ļoti labu turnīra norisi un apstākļi tajā ir ļoti labi, secina Latvijas valstsvienības uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Latvijas izlase Minskā notiekošajā pasaules čempionātā ir aizvadījusi divus mačus - vispirms ar 3:2 vēsturiskā mačā uzveikta Somija, bet svētdien ar 2:3 nācās atzīt Vācijas pārspēku.

"Noskaņojums šobrīd ir labs. Redzēsim, kāds tas būs rītdien, kad jātiekas ar Kazahstānu," pēc pirmdien aizvadītā treniņa sarunā ar žurnālistiem izteicās Ķēniņš, kuram uz labā vaiga uzliktas trīs šuves. "Mani apskādēja svētdienas mačā pret Vāciju pēc iemetiena. Sākumā domāju, ka nav nekas liels, bet tad pamanīju, ka ir asinis, un man uzlika pāris šuves."

Kā zināms, Ķēniņš izlases treniņnometnes laikā bija apaukstējies, tāpēc nevarēja pievienoties komandai savlaicīgi. Taču šobrīd hokejists jūtas labāk un cer, ka pašsajūta ar katru nākamo maču uzlabosies.

"Šis čempionāts ir noorganizēts ļoti labi. Apstākļi dzīvošanai ir ļoti labi. Domāju, šis ir labākais čempionāts pēdējo četru gadu laikā. To var redzēt arī spēles ziņā, jo jau pirmajā mačā pieveicām somus. Zaudējums pret Vāciju ir jāaizmirst un dueli otrdien pret Kazahstānu ir jāuzvar," uzskata Ķēniņš.

"Kazahstāna taktiski ir laba komanda ar solīdu aizsardzību. Nedrīkstam pieļaut kļūdas tā kā pret Vāciju. Ir jāiet un jāmet pa vārtiem," sacīja uzbrucējs.

Kā ziņots, B apakšgrupā pēc divām kārtām pa sešiem punktiem ir Krievijai un ASV, Vācija ir trešā ar pieciem punktiem, bet tālāk ar trim punktiem seko Latvija un Baltkrievija. Viens punkts ir Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Somija un Šveice.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!