Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā piekto uzvaru piecās spēlēs piektdien izcīnīja pašreizējā čempionvienība Zviedrija, kas ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) pārspēja Slovākijas valstsvienību.

Zviedriem piecās spēlēs ir 14 punkti, un pasaules čempioni sev jau nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Slovākijai piecās spēlēs ir tikai četri punkti, un 2012.gada pasaules vicečempioni joprojām nevar būt droši par vietas saglabāšanu elitē.

Zviedrija mača laikā izdarīja gandrīz divreiz vairāk metienu, kas arī noteica mača iznākumu. Pirmā perioda otrajā daļā zviedri realizēja divus vairākumus (otro 11 sekundes pirms pārtraukuma) – izcēlās Gustavs Nīkvists un Mikaēls Beklunds. Otrā perioda vidū Martins Marincins samazināja rezultāta starpību, taču trešā perioda sākumā Magnuss Nīgrēns ar precīzu metienu no zilās līnijas atjaunoja zviedriem divu vārtu pārsvaru. Slovākiem trešajā periodā viena no retajām iespējām radās tikai priekšpēdējā minūtē, bet atlikušajās nepilnās divās minūtēs zviedru pārliecinoši turēja ripu un neļāva Slovākija kaut ko paveikt.

$d_id=72; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!