Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionātu Minskā turpināja ar sesto uzvaru sešās spēlēs, taču savainojuma dēļ, visticamāk, pazaudēja vienu no saviem līderiem un komandas kapteini Aleksandru Ovečkinu.

Savā priekšpēdējā priekšsacīkšu spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) pieveica Vāciju, kas vairāk nekā 40 minūtes spēja nosargāt savus vārtus neskartus spēlē pret turnīra galveno favorīti. Pēdējās trešdaļas sākumā vairākumā Vadims Šipačovs guva Krievijai pirmos vārtus, perioda vidū Sergejs Širokovs panāca 2:0, bet pēdējā minūtē Viktors Tihonovs iemeta tukšos vārtos.

Tomēr mačā Krievijas uzvaru aizēnoja izlases lielākas zvaigznes Ovečkina iespējamais nopietnais savainojums. Pēdējās trešdaļas vidū Ovečkins cieta sadursmē laukuma centrā un palika guļam uz ledus. Laukumu krievu hokeja zvaigzne atstāja tikai ar komandas biedru palīdzību, un uz ģērbtuvēm aizkliboja, balstīdamies uz personāla pleciem.

Krievijas izlase līdz ar šo uzvaru arī teorētiski nodrošinājusi uzvaru B grupā, kurā ir Latvija, bet Vācija pēc zaudējuma pat teorētiski nevar vairs iekļūt ceturtdaļfinālā.

$d_id=94; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!