Foto: F64
Latvijas hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam pasaules čempionāta mājvieta Maskavas ledus arena ir labi pazīstama, jo tur mājas spēles aizvada viņa bijušais klubs Maskavas "Dinamo".

Daugaviņš savulaik ar Maskavas "Dinamo" bija noslēdzis līgumu uz divām sezonām, taču nospēlēja tikai vienu pilnu sezonu, bet pērnā gada rudenī klubs viņu ievietoja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) atteikumu draftā. Tiesības uz viņu ieguva Habarovskas "Amur", kas uzreiz viņu aizmainīja uz Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ar kuru Daugaviņš tagad ir pagarinājis līgumu vēl uz divām sezonām.

Tā kā Latvijas izlases kapteinis ir spēlējis Maskavā, tad vietējie mediji pēc Latvijas izlases treniņa veltīja uzbrucējam lielu uzmanību.

"Esmu jau bijis šajā arena, kad spēlēju Maskavas "Dinamo" rindās, tāpēc patīkami atgriezties. Ledus kvalitāte lieliska, arena arī lieliska, lielas ģērbtuves. Mums atliek tikai spēlēt un gūt baudu no hokeja," žurnālistiem teica Daugaviņš. "Latvijas izlasē ir daudz jauno spēlētāju, bet visi viens otru labi pazīst. Galvenais – turēties kopā un spēlēt."

Uzbrucējs, kuram 18. maijā apritēs 28 gadi, atzinīgi novērtēja Latvijas izlases treneru veikumu, jo speciālisti strādā profesionāli. "Ir arī videotreneris, uz ledus visu sīki analizējam. Galvenais – saņemties un labi nospēlēt."

Latvijas hokeja izlase 2016. gada pasaules čempionātu uzsāks jau pirmajā spēļu dienā 6. maijā, kad tiksies ar spēcīgo Zviedrijas valstsvienību. Spēles sākums pulksten 16:15, bet portals "Delfi" no pulksten 15:30 sāks teksta tiešraidi par šo spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!