Foto: F64

Čehijas izlases aizsargs Tomāšs Kundrāteks sestdien pasaules čempionāta spēlē pret Latviju nebija gatavs spēka paņēmienam, kādi Ziemeļamerikas hokejā ir ierasta lieta, uzskata Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš sestdienas spēli pabeidza pirms laika un tagad tiek gaidīts, vai no turnīra direktorāta sekos papildus soda sankcijas.

Jau ziņots, ka Ķēniņš spēlē pret Čehiju otrā puslaika beigu daļā laukumā ietrieca Kundrāteku bortā, saņemot 25 minūšu noraidījumu līdz cīņas beigām.

Latvijas izlase ir saņēmusi e-pasta vēstuli, ka Ķēniņa spēka paņēmiens tiks papildus izskatīts, tāpēc nav izslēgts, ka uzbrucējs saņems diskvalifikāciju un būs spiests izlaist nākamo spēli.

Tikmēr pats Ķēniņš Latvijas žurnālistiem svētdien pēc treniņa sacīja, ka visu izdarījis noteikumu robežās.

"Viņš (Kundrāteks) tam nebija gatavs. Iedevu ar plecu iekšā, bet ne pārāk stipri, taču viņš pēc atdotās piespēles tam nebija gatavs un ar galvu iekrita laukuma apmalē, pārsitot pieri vai uzaci. Ziemeļamerikā tā spēlē, bet šeit ir laikam citādāk," epizodi atcerējās uzbrucējs.

Pēc 5+20 minūšu noraidījuma saņemšanas un došanās uz ģērbtuvēm sajūtas nav bijušas tās labākās. "Bija grūti, taču čaļi malači, izdarīja savu darbu un izturēja. Tas mazākums ļāva izvilkt maču, jo čehi, jūtot, ka nevar iemest piecatā uz četriem, saprata, ka vēl grūtāk būs vienādos sastāvos, tikmēr mēs atspēlējāmies un bijām tuvu uzvarai. Pietrūka minūte, jo neveiksmīgs rikošets ļāva viņiem panākt izlīdzinājumu," mača beigas atcerējās Ķēniņš.

Viņš sevi nenomoka ar domām, vai pirmdien pret Krieviju varēs spēlēt.

"Nav atkarīgs no manis, ko tur (direktorātā) izlems, tāpēc par to nedomāju. Pats jūtos labi, naktī gulēju labi. Šobrīd esmu labā sportiskā formā un jūtos daudz labāk nekā sezonas laikā, kad bija traumas. Mums turnīra tabulā ir divi punkti. Vienmēr jau gribas vairāk un ir nepatīkami zaudēt maču galotnēs, tomēr šie punktiņi mums noteikti palīdzēs turpmāk," sprieda Ķēniņš.

Viņu pirms noteikumu pārkāpuma treneri no pirmās maiņas nolaida uz trešo, taču tas neko nav mainījis. "Nav starpības, ar ko spēlēt, mēs visi esam viena komanda. Pret Krieviju viss ir iespējams, kolektīvs mums ir labs, esam pierādījuši, ka varam spēlēt pret stiprajiem, jo esam viens par visiem un visi par vienu. Domāju, mums ir lielas iespējas uzvarēt krievus," piebilda Ķēniņš.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu Maskavā sāka piektdien ar 1:2 papildlaikā zaudējot Zviedrijai, bet sestdien ar 3:4 pēcspēles metienos atzina Čehijas pārākumu, lai gan minūti vēl pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 3:2.

Latvijas izlase pirmo reizi pasaules čempionātos augstākajā divīzijā divos mačos ir tikusi pie punktiem, lai gan šoreiz abās spēlēs nācās zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!