Foto: AP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta lielāko pārsteigumu sestdien sagādāja Ungārijas valstsvienība, kas ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) sensacionāli pārspēja Baltkrievijas izlasi, kas tagad atrodas pēdējā vietā B apakšgrupā.

Spēles sestajā minūtē Baltkrievijas hokejists savā zonā zaudēja divcīņā, un ripa nonāca vārtu priekšā pie Daniela Kogera, kurš atspēlēja atpakaļ Grego Naģim, un viņš slidojumā uz priekšu raidīja ripu vārtos. Piecas minūtes pēc tam ungāri mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā, kurā Janošs Vašs ar Džefa Pleta nūjas "palīdzību" ieraidīja ripu vārtos, panākot 2:0 Ungārijas labā.

Baltkrievija rezultātu spēja izlīdzināt. Vispirms 13. minūtē baltkrieviem vairākumā bija vajadzīgas tikai piecas sekundes, lai gūtu vārtus - Džefs Plets uzvarēja iemetienā, Andrejs Stepanovs uzmeta no distances un pats Plets vārtu priekšā tika pie atvairītās ripas, metot to vārtos. Savukārt otrajā periodā, 27. minūtē, Ungārijas hokejisti neprecīzi nospēlēja aiz saviem vārtiem, Jevgeņijs Koviršins ieguva ripu un piespēlēja Artūram Gavrusam, kurš meta to vārtos.

Taču Ungārija rokas nenolaida, trešdaļas vidū atgūstot vadību pēc teicama Balazsa Seboka izgājiena pret vārtsargu. Pēc pāris minūtēm rezultāts kļuva 4:2, kad Vilmošs Gallo izmantoja to, ka baltkrievs pie apmales uz savas zilās līnijas nospēlēja neveiksmīgi, ieguva ripu, paslidoja tuvāk vārtiem un izcēlās ar precīzu metienu. Baltkrievijas izlases izmisīgie centieni atspēlēties nebija veiksmīgi, un trīs sekundes pirms mača beigām Vašs raidīja ripu tukšos vārtos, panākot spēles gala rezultātu.

Abām valstsvienībām šajā turnīrā atlikušas pa vienai spēlei. Baltkrievija izdzīvošanas mačā tiksies ar Franciju, bet Ungārija – ar Vāciju. Ungāri un baltkrievi izcīnījuši pa trim punktiem, ieņemot pēdējās divas vietas B grupā. Kā zināms, apakšgrupu vājākās komandas izkritīs uz pirmās divīzijas A grupu.

$duelID=341;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!