Foto: F64
ASV vīriešu hokeja izlase varētu atbalstīt savas valsts dāmu hokeja komandu un boikotēt pasaules čempionātu, kas maijā notiks Francijā un Vācijā, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

ASV hokejistes pārrunās ar valsts hokeja vadību "USA Hockey" aktīvi cenšas panākt labākus nosacījumus valstsvienībā, tomēr abām pusēm nav izdevies vēl līdz šim vienoties. Sieviešu izlases spēlētājas neapmierina situācija, jo vīriešu valstsvienībai ir daudz plašākas iespējas sākot no ekipējuma līdz pat kompensācijām un mārketinga jautājumiem. Protestējot pret situāciju, pašreizējās pasaules čempiones ASV hokejistes ir nolēmušas boikotēt pasaules čempionātu, kas piektdien sāksies ASV.

Pagājušajā nedēļā abas puses spējušas vienoties un šķita, ka konflikts izsmelts, tomēr "USA Hockey" izpildkomitejas 15 locekļi darījumu noraidīja, tā vietā dalībai pasaules čempionātā sākot meklēt spēlētājas starp studentēm un Ziemeļamerikas zemākajās sieviešu līgās spēlējošajām. Tomēr, kā norāda Ziemeļamerikas izdevumi, spēlētājas arī zemāko līmeņu sacensībās izteikušas atbalstu vadošajām hokejistēm, tādējādi komandas komplektēšana esot ļoti sarežģīta.

Tikmēr ASV vīrieši hokeja izlases spēlētāji varētu pievienoties dāmām un boikotēt pasaules čempionātu, ja "USA Hockey" nevienosies. Ja pasaules čempionātu boikotēs arī vīriešu izlase, tad, visticamāk, amatu būs spiesta atstāt visa "USA Hockey" vadība.

Abu pušu strīdā punktu varētu pielikt "USA Hockey" direktoru padomes 92 locekļi, kas pirmdienas vakarā ar telefonkonferences starpniecību balsos par organizācijas izpildkomitejas noraidīto priekšlikumu.

ASV vīriešu hokeja izlase ir viena no Latvijas pretiniecēm 2017. gada pasaules čempionātā. Latvijas un ASV izlases spēlēs Ķelnes grupā, kurā vēl ir mājiniece Vācija, Dānija, Slovākija, Itālija, Krievija un Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!