Pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīra atklāšanas dienā svētdien Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 3:0 Baltijas valstu derbijā pārspēja Igaunijas izlasi.

Lietuvas izlases labā vārtus guva Pijuss Rulevičus, Aivaras Bendzjus un Ugnis Čizas, bet vārtsargs Arturs Pavļikovs atvairīja visus 13 pretinieku metienus.

Citās spēlēs turnīrā mājiniece Lielbritānija ar 4:2 pārspēja Horvātiju, bet Japāna ar 6:1 sakāva Nīderlandi.

Tikmēr pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kurā notiek cīņa par vietu elites divīzijā aizvadītas jau divas spēļu kārtas.

Dienvidkorejas valstsvienība izcīnījusi divas uzvaras divās spēlēs. Vispirms sestdien Dienvidkoreja ar 4:2 uzvarēja Poliju, bet svētdien ar 5:2 negaidīti sakāva Kazahstānu. Kazahi pirmajā dienā ar 3:2 uzvarēja Austriju.

Savukārt Ukraina, kas ir turnīra rīkotāja, piedzīvojusi divus zaudējumus. Pirmajā spēlē Ukraina ar 3:5 zaudēja Ungārijai, bet svētdien ar 1:2 atzina Polijas pārākumu.

Pirmdien atlikušajā otrās kārtas spēlē Ungārija spēkosies ar Austriju.

No pirmās divīzijas A grupas turnīra divas labākas komandas garantēs vietu elites divīzijā, bet pēdējās vietas īpašniece atkritīs uz B grupu. Savukārt B grupas uzvarētāja nākamajā sezonā spēlēs A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!