Dienvidkorejas hokeja izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējusies pasaules hokeja čempionāta elites divīzijas turnīram, izcīnot otro vietu pirmās divīzijas A grupā.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas noslēdzošajā spēlē Dienvidkoreja ar rezultātu 2:1 pēcspēles metienu sērijā nervozā cīņā uzvarēja turnīra mājinieci Ukrainu. Dienvidkorejas izlases labā vārtus guva Džinhvī Ans, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru nodrošināja naturalizētais Maikls Svifts.

Šis ir lielākais Dienvidkorejas hokeja panākums, jo līdz šim valstsvienība balansēja starp pirmās divīzijas A un B grupu.

Pirmo vietu pirmās divīzijas A grupā un atgriešanos elitē pēc divu gadu pārtraukuma nodrošināja Austrijas izlase, kas pēdējā spēlē ar 11:0 sagrāva Polijas valstsvienību. Savukārt Kazahstāna pēc uzvaras pār Ungāriju ar 3:1 palika aiz svītras uz iekļūšanu spēcīgāko komandu pulkā.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas kopvērtējumā Austrijas izlase ar 12 punktiem piecās spēlēs ierindojās pirmajā vietā, bet Dienvidkoreja ar 11 punktiem palika otrā. 11 punkti bija arī Kazahstānai, bet tā palika trešajā vietā, jo savstarpējā spēlē zaudēja korejiešiem. Polijas izlase ar septiņiem punktiem ierindojās ceturtajā vietā, Ungārija ar trim punktiem palika piektā, bet Ukraina sacensības noslēdza sestajā vietā un izkrita un pirmās divīzijas B grupu.

Austrijas un Dienvidkorejas izlases elites divīzijas turnīrā spēlēs 2018. gadā, kad turnīrs notiks Dānijā

Savukārt Ukrainas izlases vietu pirmās divīzijas A grupā ieņems Japānas vai Lielbritānijas izlases, kas sestdien aizvadīs izšķirošo spēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!