Foto: AP/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionātu ar uzvaru piektdien, 5. maijā, sāka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase, kas spraigā cīņā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pieveica Zviedrijas valstsvienību.
Abas komandas spēlē Ķelnes grupā, kurā ir arī Latvija.

Abas komandas laukumā demonstrēja ātru hokeju, lai gan šī bija tikai čempionāta pirmā spēle. Krievijas un Zviedrijas izlases allaž bijušas vienas no kandidātēm uz medaļām, ko arī apliecināja šajā spēlē – spriedze un cīņa 65 minūšu garumā.

Zviedri pirmie mačā guva vārtus – spēles 15. minūtē Viktors Rasks labi pacīnījās pie apmales, atdeva piespēli uz laukuma vidu Eliasam Lindholmam, kuram sanāca precīzs plaukstas metiens vārtu labajā apakšējā stūrī. Krievija ilgi nespēja pārspēt zviedru vārtsargu Viktoru Fastu, kurš visā mačā atvairīja 28 pretinieku metienus. Pēdējā trešdaļā laukumā pilnībā dominēja Znaroka vadītā izlase, kas izlīdzinājumu panāca 44. minūtē. Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Barabanovs saņēma piespēli uz aizvārti, ātri piespēlēja uz vārtu priekšu Sergejam Andronovam, kurš nekļūdījās.

Pagarinājumā, spēlējot trijatā pret trim, abas komandas neizmantoja vairākas labas iespējas, bet pēcspēles metienos vienīgo izgājienu realizēja Artēmijs Panarins, atnesot Krievijai uzvaru ar 2:1.

Pasaules čempionāta turpinājumā Krievija 7. maijā tiksies ar Itāliju, bet zviedriem nākamā spēle 6. maija vakarā pret mājinieci Vāciju.

$duelID=577;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!