Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei katrā pasaules čempionāta spēlē ir jāspēlē fizisks hokejs, jo tāds spēles stils ir parocīgs pašreizējam komandas modelim, pēc spēles intervijā Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) teica Zemgus Girgensons.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmo reizi pasaules čempionātā izcīnījusi divas uzvaras pirmajās divās spēlēs, svētdien ar rezultātu 3:1 pārspējot Slovākiju. Tieši Girgensons tika atzīts par spēles labāko spēlētāju, jo viņš guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

Latvijas izlase visus trīs vārtus guva skaitliskajos vairākumos, kam pirms čempionāta tika pievērsta liela uzmanība. "Pirms turnīra pievērsām uzmanību spēlei nevienādos sastāvos. Mēs šodien padarījām labu darbu mazākumā, taču vairākums arī bija labs," sacīja Girgensons.

Aizvadītajā spēlē Latvijas izlases spēlētāji daudz spēlēja diezgan agresīvi un nekautrējās iesaistīties asumos ar pretiniekiem. "Tāds ir mūsu komandas modelis. Šādā fiziskā manierē jāspēlē katra spēle," uzsvēra latvietis.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvijas izlase ar 3:0 pieveica Dānijas valstsvienību. Latvijai tagad pirmdien ir brīvdiena, bet otrdien, 9. maijā, jātiekas ar divus zaudējumus piedzīvojušo Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!