Foto: AP/Scanpix
Vācijas hokeja izlases galvenais treneris Marko Šturms cer, ka viņa vadītajai valstsvienībai uz pasaules čempionāta spēlēm pievienosies ievērojams papildinājums no Nacionālās hokeja līgas (NHL), vēsta vācu portāls "sportschau.de".

Trešdien no NHL Stenlija kausa izcīņas izstājās Vācijas hokeja zvaigznes Leona Draizaitla pārstāvētā Edmontonas "Oilers", kas sērijā ar 3-4 piekāpās Anaheimas "Ducks". Draizaitls šajā sezonā regulārajā čempionātā guva 29 vārtus un izdarīja 48 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņas 13 spēlēs viņam seši vārti un desmit piespēles.

"Viņš jau paziņojis, ka gribētu doties palīgā izlasei," teica Šturms, piebilstot, ka vēl jāatrisina dažādas formalitātes šajā sakarā. Ja Draizaitls pievienosies izlasei, visticamāk, tas būs uz spēli pret Latviju.

Tāpat sezona noslēdzās vārtsargam Filipam Grūbaueram, kura pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" sērijā ar 3-4 piekāpās Pitsburgas "Penguins". Viņš šosezon piedalījās 19 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji ielaida 2,04 vārtus un atvairīja 92,6 procentus metienu. Stenlija kausā Grūbauers vienreiz nāca uz maiņu.

Vācijas izlase pasaules čempionātā pēc četrām spēlēm ar pieciem punktiem ierindojas ceturtajā vietā, bet turnīra turpinājumā vāciešus sagaida cīņas ar dāņiem, itāļiem un latviešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!