Piektdien notikušajā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un Baltkrievijas Hokeja asociācijas (BIHA) preses konferencē LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols atklāja konkrētas detaļas par "Daugavas stadiona" teritorijā ieplānoto ledus halli.

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācija un Baltkrievijas Hokeja asociācija parakstījusi savstarpējo līgumu par 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu Minskā un Rīgā.

Turnīra laikā paredzēts arī izmantot 2021. gada janvārī ekspluatācijā nododamu "Daugavas stadiona" ledus halli, atklāja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Šīs halles būvniecība ir LHF kopprojekts ar VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"".

Projekta autori: "ZALKTIS" SIA "JR ELEMENTS" ARHITEKTŪRAS RISINĀJUMI, SIA "MALUS Architects," SIA "DR Arhitekti," Juris Rotčenkovs, Renārs Putniņš, Dāvids Rubins, Aldis Blicsons.

"Projekts sevī ietver vairākas sporta būves, bet ledus hallē būs divi laukumi. Tā varētu būt arī Latvijas hokeja izlases potenciālā mājvieta. Būvdarbu apjoms iezīmēti 8,7 miljonu vērtībā," skaidroja Koziols.

Sekojošos attēlos redzami publicitātes foto, kā projektam paredzēts izskatīties Latvijas hokeja federācijas veidotā prezentācijā.

Skices autors

Skices autors

Skices autors

Halle, kurā paredzētas 700 skatītāju vietas, no kurām 500 būs stacionāras, pasaules čempionāta laikā tiks izmantota treniņu vajadzībām. Tajā atradīsies divi laukumi, no kuriem viens būs lielāks par otru, kā arī tos varēs izmantot daiļslidošanas, kērlinga un šorttreka vajadzībām.

"Mēs plānojam 2021. gada februāra Starptautiskā hokeja federācijas spēļu logos tur sarīkot pirmo turnīru," paziņoja Koziols, kurš vēstīja, ka pagaidām tiek ievērots halles būvniecības grafiks.

Skices autors

LHF ģenerālsekretārs izteicās, ka šī gada martā noslēgsies konkurss uz iepirkumu projektēšanai un būvniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!