Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV hokeja izlase svētdien, 19. maijā, pasaules čempionātā Košices grupā ar 3:1 pieveica Vācijas valstsvienību, tādējādi nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā.

Līdz ar ASV izlases uzvaru Košices grupā zināms četrinieks, kas turpinās cīņu par medaļām – Somija, Kanāda, ASV un Vācija. Savukārt turnīra rīkotāja Slovākija pirms šīs spēles teorētiski vēl varēja apsteigt ASV izlasi, tomēr amerikāņu uzvara atņēma mājiniekiem cerības uz spēlēšanu izslēgšanas turnīrā.

Pirmā perioda vidū pēc Leona Draizaitla piespēles Frederiks Tifels ļāva līksmot ne tikai Vācijas, bet arī Slovākijas līdzjutējiem. Tomēr vācu un slovāku prieki bija īsi, jo pēc divām minūtēm Džeimss van Rimsdiks izlīdzināja rezultātu.

Sīva cīņa bez daudzām vārtu gūšanas iespējām turpinājās līdz pēdējās trešdaļas vidum, kad amerikāņiem uzvaras vārtus guva Dilans Larkins, kurš pirms tam divreiz mačā bija trāpījis pa vārtu stabu. Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām ASV izlase ieguva skaitlisko vairākumu un to izmantoja – Džeks Eikels trieca ripu zem vārtu pārliktņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!