Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kanādas hokeja izlase pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra ceturtajā spēlē tiksies ar Norvēģijas izlasi, lūkojot gūt pirmo panākumu turnīrā.

Spēle starp abām B grupas komandām "Arēnā Rīga" paredzēta plkst. 20.15. To tiešraidē translēs kanāls "360 TV". Portāls "Delfi" turpinās piedāvāt katra mača teksta tiešraidi.

Kanādieši turnīru iesākuši negaidīti neveiksmīgi. Pirmajā mačā ar rezultātu 0:2 zaudēts Latvijai, pēcāk ar 1:5 atzīts ASV valstsvienības pārākums, bet Vācijai kapitulēts ar 1:3. Nedaudz labāk klājies norvēģiem, kuri ar 1:5 zaudēja Vācijai, bet ar 4:1 pārspēja Itāliju. Dienu iepriekš Norvēģijas izlase ar 2:5 zaudēja Somijai.

Kanādas izlase trīs spēlēs guvusi vien divus vārtus, tāpēc komandā vēl nav izkristalizējies izteikts līderis. Norvēģijas komandā rezultatīvākais ar trim gūtiem vārtiem ir Matiass Treteness.

Otrā B grupas spēlē plkst. 16.15 "Arēnā Rīga" nūjas krustos Kazahstāna un Vācija. Arī šo spēli pārraidīs kanāls "360 TV".

Kazahstānas izlase otrdien ar 0:3 piekāpās ASV un piedzīvoja savu pirmo neveiksmi meistarsacīkstēs. Iepriekš ar 3:2 "bullīšos" uzvarēta Latvija, bet pēc tam šādā pašā manierē ar 2:1 pārspēta Somija.

Vācijas hokeja izlase līdz šim turnīra trīs spēlēs zaudējumu vēl nav piedzīvojusi. Vācija ar 9:4 sagrāva Itāliju, pēc tam ar 5:1 uzvarēja Norvēģiju, bet trešajā mačā ar 3:1 pārsteidza Kanādu.

Divus vārtus un četras rezultatīvas piespēles trīs spēlēs iekrājis Marcels Nēbelss, bet Lukass Raihels (2+3) un Matiass Plahta (3+2) tikuši pie pieciem punktiem.

B grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Vācija, otrā ar septiņiem punktiem ir Latvija, bet tikpat ir arī Somijai. ASV seko ar sešiem punktiem, četri punkti ir Kazahstānai, Norvēģija iekrājusi trīs punktus, kamēr Kanāda un Itālijas trīs mačos palikušas bešā.

A grupas pirmajā spēlē plkst.16.15 Olimpiskajā sporta centrā tiksies Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda un Dānija. Spēli tiešraidē translēs kanāls "360 TV hokejs".

Čempionāta ievadā KOK ar 4:3 uzvarēja Čehiju un pēc tam ar 7:1 sagrāva Lielbritāniju, bet pēdējā mačā ar 1:3 negaidīti piekāpās slovākiem. Dāņi ar 4:3 pārsteidza Zviedriju, vēlāk ar 0:1 zaudēja Šveicei, taču Lielbritāniju papildlaikā uzvarēja ar 3:2.

Antons Burdašovs (3+1) un Mihails Grigorenko (2+2) ar četriem rezultativitātes punktiem ir līderi OKR komandā, bet Dānijas izlasē četri vārti un trīs piespēles Niklasam Jensenam, kurš ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Otrā spēlē plkst. 20.15 Baltkrievija spēlēs pret Lielbritāniju.

Briti otrdien papildlaikā pret Dāniju izcīnīja savu pirmo punktu čempionātā, taču pirmajās divās spēlēs zaudēts KOK komandai (1:7) un Slovākijai (1:2). Baltkrievijas izlase Slovākijai zaudēja ar 2:5, Zviedriju pārsteidza ar 1:0, taču ar 2:3 papildlaikā piekāpās čehiem.

Labākais snaiperis ar diviem vārtiem Baltkrievijas valstsvienībā ir Jegors Šarangovičs. Tikpat "goli" Lielbritānijas izlasē ir Liamam Kirkam.

Apakšgrupas vadībā ar deviņiem punktiem ir Slovākija, sešus punktus trīs spēlēs iekrājusi KOK komanda un Šveice, Dānijai ir pieci punkti, bet par vienu mazāk Baltkrievijai. Zviedrija ar trim punktiem ir sestā, tālāk ar diviem punktiem seko Čehija, taču Lielbritānija tikusi pie viena punkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!