Foto: IIHF
Čehijas hokeja izlase sestdien, 21. maijā, Tamperes grupā ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveica Norvēģijas valstsvienību, tādējādi samazinot Latvijas cerības uz ceturtdaļfinālu.

Tamperes grupā līdere ar 16 punktiem ir Somija, 12 punkti ir Zviedrijai, bet pa 10 punktiem – Čehijai un ASV. Latvijai un Norvēģijai ir pa pieciem punktiem, četri punkti ir Austrijai, bet viens punkts Lielbritānijai.

Latvijai grupu turnīrā vēl jāspēlē pret Lielbritāniju un Zviedriju, bet čehiem atlikušas spēles pret ASV un Somiju. Tādējādi Latvijai jāuzvar abās atlikušajās spēlēs un jācer, ka čehi abās spēlēs zaudēs pamatlaikā.

Čehi praktiski visu maču noteica toni laukumā un darbojās ar lielu pārliecību, tomēr brīžiem izrādītā vieglprātība varēja Čehijai dārgi maksāt. Samērā mierīgi aizvadītajos pirmajos divos periodos Čehija ieguva divu vārtu pārsvaru, vārtus vairākumā gūstot Davidam Pastrņakam un Jakubam Vranam.

Pēdējās trešdaļas sākumā Pastrņaks filigrāni realizēja "bullīti", panākot jau 3:0. Taču drīz vien norvēģi vairākumā samazināja rezultāta starpību pēc Ludviga Hofa gola. Norvēģijas hokejisti turpinājumā neizmantoja vairākas iespējas vēl vairāk saasināt cīņu mačā, spēles izskaņā nomainīja vārtsargu, ko izmantoja čehi – tukšos vārtos ripu raidīja komandas kapteinis Romāns Červenka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!