Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas hokeja izlase svētdien tika pie piektās uzvaras 2022. gada pasaules čempionātā, rezultatīvā spēlē pārspējot Kazahstānas valstsvienību.

Vācijas izlase spēlē triumfēja ar rezultātu 5:4 (3:2, 1:1, 1:1). Vācieši pirmajā trešdaļā divreiz atspēlējās no iedzinēju lomas, izvirzījās vadībā, bet spēles trešajā trešdaļā, rezultātam esot 4:4, uzvaras vārtus guva Jasins Ehlics.

Vācieši apakšgrupas noslēdzošajā mačā varēs ar Šveices izlasi cīnīties par pirmo vietu A apakšgrupā, bet Kazahstānas hokejisti ar Itālijas valstsvienību spēkosies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Kazahstānas izlase, kura jau ceturto reizi zaudēja ar vienu vārtu deficītu, pirmajā periodā izvirzījās vadībā gan ar 0:1, gan ar 1:2. Taču abas reizes vācieši, kuri uzbruka krietni vairāk, praktiski uzreiz panāca neizšķirtu. Savukārt perioda izskaņā Daniels Fišbuhs ar atkārtotu metienu panāca rezultātu 3:2.

Otrā perioda pirmajā pusē Lukass Raihels lielajā vairākumā jau nodrošināja divu vārtu pārsvaru vāciešiem. Taču kazahi atspēlējās. Pāvels Akoļzins perioda pēdējā minūtē izrāvās no aizsarga ķetnām un izgājienā pārspēja Dastinu Štrālmaieru, bet trešās trešdaļas pirmajā minūtē pretuzbrukumā izcēlās Ņikita Mihailiss, kurš raidīja ripu tuvajā vārtu stūrī.

Uzvaras vārtus guva Jasins Ehlics, kurš ar pirmo metienu trāpīja pa seju Kirilam Savickim, bet ar otro raidījumu pārsteidza vārtsargu Andreju Šutovu. Kazahi spēles beigās pārgāja uz spēli ar sešiem laukuma spēlētājiem, pāris reizes bīstami apdraudēja Štrālmaiera vārtus, taču nespēja izlīdzināt rezultātu.

Vācijas izlase ar Šveices hokejistiem spēkosies otrdien, pulksten 12.20, bet Kazahstāna izdzīvošanas maču pret Itāliju aizvadīs pirmdien, pulksten 16.20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!