Foto: AP/Scanpix/LETA

Bijušais Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs kritizējis Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) esošo spēlētāju neizsaukšanu uz valstsvienību.

Latvijas hokeja izlase pirmdien uzsāka oficiālo treniņnometni pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta, kas notiks Rīgā un Tamperē. Šajā sezonā KHL spēlēja divi Latvijas hokejisti - vārtsargs Jānis Kalniņš (Habarovskas "Amur") un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs (Vladivostokas "Admiral"). Izvēloties spēlēt Krievijas atklātajā čempionātā un pelnīt okupantu naudu, viņi sev slēdza durvis uz Latvijas valstsvienību, jo, piedaloties agresorvalstu sacensībās, izlasē pēc tam spēlēt nedrīkst. To kopš Krievijas asiņainā iebrukuma Ukrainā nosaka Sporta likums.

Tomēr Bikovs acīmredzot domā, ka pie hokejistu neizsaukšanas atbildīga ir LHF. "Viņi šādi soda savus spēlētājus. Nedomāju, ka tas ir pareizi, taču tas ir viņu lēmums," portāls "VseProSport" citē Bikova teikto. "Pat negribas teikt, kā tas varētu ietekmēt Latvijas izlases spēli. Domāju, viņi diskriminē paši savus spēlētājus. Vai viņi kaitē paši sev? Protams, šīs lietas ir savstarpēji saistītas."

"Spēlētāji paraksta līgumus ārzemēs, lai iepazītu citu hokeju un arī nopelnītu vairāk naudas. Viņi nespēj šādus apstākļus radīt paši pie sevis, viņi nebrauc prom aiz labas dzīves," uzsvēra Bikovs, kurš Krievijas izlasi vadīja no 2006. līdz 2011. gadam.

Pasaules čempionāts Rīgā un Tamperē ilgs no 12. līdz 28. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!