Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Karš Ukrainā uzsita pamatīgu knipi pa Latvijas hokeja kāršu namiņa pamatiem, un turpinājums nav bijis glīts – nogrimis flagmanis, sadragāta reputācija un neizbēgamas pārmaiņas kabinetos. Uz šā fona jo grūtāk būs risināt jau iepriekš nobriedušās problēmas, kas sekmē pakāpenisku atpalicību no konkurentiem.

Iedaļu pēc iedaļas kāpj temperatūra ne tikai aiz loga, bet arī sporta mīļotāju kompāniju sarunās – Latvijas izlase šonedēļ uzsākusi gatavošanos pasaules čempionātam, kas maija vidū notiks Rīgā, bet jau pēc divām nedēļām Šveicē savs pārbaudījums pasaules elitē U-18 valstsvienībai. Tāpēc "Bufetes" viesa krēslā pie Ingmāra Jurisona un Jāņa Janševica šoreiz Herberts Vasiļjevs – bijušais valstsvienības uzbrucējs, kura biogrāfijas jaunākais ieraksts – bez 11 pasaules čempionātiem, trim olimpiskajām spēlēm un astoņiem vārtiem 51 spēlē NHL – ir: Latvijas U-18 izlases treneris.

Kur šodien objektīvi ir mūsu vieta uz pasaules hokeja kartes un kāds Latvijas hokeja produkts – prece, ko piedāvājam pārējai pasaulei? Kāpēc Latvijas hokejs jau ilgus gadus "ražo" 3.-4., bet ne 1.-2. maiņu spēlētājus, un pat mūsu lielākās zvaigznes, nonākot visaugstākajā līmenī, izrādās derīgas klavieru pienešanai, bet ne to spēlēšanai? Galu galā – kādu sauso atlikumu atstājis posms Latvijas hokejā, kas rotēja ap Boba Hārtlija personību un cerēto sistēmisko ieguldījumu? Šie un citi hokejam būtiski jautājumi – "Bufetes" otrās sezonas 8. epizodes sarunās.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Ingmārs Jurisons un Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify" un "Apple Podcasts" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!