Foto: F64

Latvijas hokeja izlase valsts svētkos 4. maijā izbraukumā savā pēdējā spēlē pirms pasaules čempionāt pārliecinoši ar 6:3 (3:0, 2:1, 1:2) pieveica Dāniju, bet ar "hat trick" mačā izcēlās komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Daugaviņš spēlē izcēlās vēl ar rezultatīvu piespēli, bet pa reizei precīzi bija Kārlis Čukste, Mārtiņš Dzierkals, Rodrigo Ābols.

Latvija izvirzījās vadībā mača devītajā minūtē, kad vairākumā pēc Ronalda Ķēniņa un Rodrigo Ābola piespēlēm vārtus guva Daugaviņš.

Vēl pēc nedaudz vairāk kā četrām minūtēm pārsvaru dubultoja Čukste, kuram rezultatīvi piespēlēja Roberts Bukarts. 16.minūtē aiz Dānijas vārtiem par ripu pacīnījās Deniss Smirnovs, piespēlējot to Rihardam Bukartam, pēc kura ripa nonāca pie Dzierkala, kurš raidīja to mājinieku vārtos (3:0).

Otrā perioda ievadā dāņi izmantoja Latvijas noraidījumu un realizēja vairākumu, taču pēc apmēram deviņām minūtēm trīs vārtu pārsvaru atjaunoja Daugaviņš, tiekot pie otrā precīzā metiena.

34.spēles minūtē Latvijas hokejisti tika pie vairākuma un Ābols vien pēc desmit sekundēm to spēja izmantot, raidot ripu Dānijas vārtos.

Trešajā trešdaļā Dānijas hokejistiem izdevās atgūt divus vārtus, bet mazāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām pie Daugaviņš trešo reizi pārspēja laukuma saimnieku vārtsargu.

Treniņu nolūkos tika izspēlēts papildlaiks, kurā vārti vairs netika gūti. Savukārt pēcspēles metienu sērijā, savus "bullīšus" realizējot Rihardam Bukartam un Daugaviņam, Latvija piekāpās ar 2:3.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!