Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā pirmajā mačā "Arēnā Rīga" tika sodīta par teju katru pieļauto kļūdu, un vairākās epizodēs latvieši bija pussekundi lēnāki nekā kanādieši, pēcspēles medijiem stāstīja galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti pirmajā spēlē savu skatītāju priekšā saņēma "aukstu dušu" no Kanādas valstsvienības, zaudējot ar rezultātu 0:6. Jau sestdien Latvijas hokejisti spēkosies ar Slovākijas valstsvienību.

"No šīs spēles paņemsim labos momentus, kuru bija pietiekami daudz. Redzējām, ka šeit katra mazākā kļūda maksāja ielaistus vārtus. Nav daudz laika pārdomām, jo puišiem ir jāsagatavojas rītdienas spēlei," stāstīja Vītoliņš.

Latvijas hokejisti jau spēles pirmajā minūtē ielaida vārtus, bet piektajā minūtē kanādieši panāca divu vārtu pārsvaru. Vītoliņš uzsvēra, ka šajā mačā visi spēlētāji ir atbildīgi par ielaistajiem vārtiem. Viņš nevēlējās vainot kādu konkrētu hokejistu.

"Katram pietrūka pussekunde. Bijām pelnījuši gūt pāris vārtus, bet visu darījām par ilgu. Savas publikas priekšā sen neesam spēlējuši, tāpēc varbūt bija nervozitāte," treneris turpināja. Lēmumu veikt vārtsargu maiņu, Ivara Punnenova vietā vārtos sūtot Artūru Šilovu, Vītoliņš pieņēma kopā ar Artūru Irbi, jo kaut ko vajadzēja izmainīt vajadzēja.

Runājot par labajām lietām, treneris minēja iemetienus, kuros latvieši bija labāki. "Kanādai parasti ir 57 līdz 60% uzvarētu iemetienu. Radījām labus momentus, bet pa ilgu gatavojām metienus. Kanādieši ir ātra komanda. Bija brīži, kad šķita, ka mēs uzvarējām divcīņā, bet uzreiz to ripu pazaudējām," viņš turpināja.

Vītoliņš spēles laikā nevēlējās veikt korekcijas virknējumus, jo katrai maiņai izdevās labi momenti uzbrukumā. "Negribēju jaukt visu, kas bija iespēlēts," treneris norādīja.

Latvijas izlase 2021. gada pasaules čempionātu Rīgā iesāka ar Kanādas izlases uzvarēšanu, un Vītoliņš uzskata, ka pretinieki šo neveiksmi labi atcerējās. "Domāju, ka viņiem visu laiku uzspieda uz to, ka pirms diviem gadiem nebija gatavi spēlēt. Redzējām, ka šoreiz jau no pirmās minūtes viņi bija ātri," sacīja treneris.

Spēlēs laikā bija arī redzamas epizodes, kad kanādieši vairākas reizes netraucēti nonāca vārtu priekšā, un šo Vītoliņš atkārtoti skaidroja ar to, ka pretinieki bija pussekundi ātrāki.

"Vajadzēja orientēties, kurš kuru pretspēlētāju ņem. Redzējām, ka kanādiešiem aizsargi ļoti pieslēdzās uzbrukumiem. Mums bija ātri jāsaprot, kurš kuru ņem. Mūsējie kaut kur viņus pazaudēja. Pēdējos ielaistajos vārtos likās, ka ripa jau ir mūsējā, gājām tai pakaļ, bet kanādietis to pēdējā brīdī izsita vārtu priekšā. Tie ir tie momenti, kuros vajag precīzāk nospēlēt," teica Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!