Foto: LETA
Kazahstānas hokeja izlase sestdien savā pasaules čempionāta B grupas pirmajā mačā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Norvēģijas valstsvienību, turnīru sākot ar uzvaru.

Spēles astotajā minūtē norvēģi vairākuma noslēgumā guva vārtus, kad Matiass Nostrebo pieturēja ripu un slidoja tuvāk vārtiem. Tad viņš piespēlēja Mihaelam Hāgam, kurš, neapturot ripu, raidīja to Kazahstānas izlases vārtos. Minūti un 18 sekundes vēlāk pēc Matiasa Tretenesa piespēles no laukuma stūra Olem Julianam Bjogvikam-Holmam izdevās dubultot Norvēģijas pārsvaru. Pēc tam norvēģi sāka spēlēt pasīvāk, par ko kazahi uzreiz pretiniekus sodīja. 16. minūtē Batirlans Muratovs pa kreiso malu iegāja uzbrukuma zonā, kur uz vidu piespēlēja Maksimam Muhametovam, un viņš izpildīja precīzu metienu.

Pirmās trešdaļas noslēgumā kazahi nopelnīja noraidījumu, un norvēģi otrās trešdaļas iesākumā vēlreiz realizēja vairākumu. Matiass Norstrebo izdarīja metienu, kuru Andrejs Šutovs atvairīja vārtu priekšā. Filips Granāts pasita ripu Mihaelam Hāgam, kurš ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī guva savus otros vārtus spēlē.

36. minūtē kazahi vairākumā pēc iegūtas ripas ātri saspēlējās, līdz Valērijs Orehovs saņēma piespēli un ar ātru metienu pārspēja Henriku Haukelandu, atjaunojot vienu vārtu deficītu. Savukārt 52. minūtē Kazahstāna vēlreiz izmantoja vairākumu un izlīdzināja rezultātu. Ņikita Mihailis izdarīja metienu pa vārtiem, ripu vārtsargs atsita, bet tā tālāk trāpīja pa aizsarga slidu un lēni ieslīdēja Norvēģijas vārtos.

Spēles rezultāts pamatlaikā nemainījās, bet arī pagarinājumā abas komandas vārtus neguva. Tāpēc cīņa turpinājās pēcspēles metienu sērijā, kurā Romāns Starčenko ar diviem precīziem metieniem nodrošināja savai komandai uzvaru.

Norvēģija - Kazahstāna 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1)
Vārtu guvēji:
Mihaels Hāga (7:48 min., 1:0, vair.), Ole Julians Bjogviks-Holms (9:06 min., 2:0), Mihaels Hāga (21:44 min., 3:1, vair.) - Maksims Muhametovs (15:29 min., 2:1), Valērijs Orehovs (35:11 min., 3:2, vair.), Ņikita Mihailis (51:27 min., 3:3, vair.), Romāns Starčenko (pēcspēles metienos)
Soda minūtes: 6 - 8
Metieni pa vārtiem: 34 (12+10+8+4) - 17 (4+4+9+0)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!