Kazahstānas hokeja izlase pirmdien, 22. maijā, ar uzvaru noslēdza pasaules čempionātu, "Arēnā Rīga", ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) pārspējot Slovēniju, kas turnīra kopvērtējumā pie punktiem tā arī netika.

Jau pirms šīs spēles bija zināms, ka Slovēnija pametīs pasaules čempionāta elites divīziju, tāpēc šai spēlei lielas nozīmes turnīra kontekstā nebija.

Spēles sākumā Ņikita Mihailis ātrā uzbrukumā trāpīja ripu pa vārtu pārliktni, bet tam sekoja Slovēnijas pretuzbrukums, kurā Anže Kuralts apspēlēja aizsargu un nomānīja vārtsargu, izvirzot savu komandu vadībā.

Trešdaļas izskaņā Kazahstāna spēlēja vairākumā, kurā Mihailis saņēma ripu pie laukuma apmales. Viņš ieslidoja labajā iemetienu aplī un izdarīja zibenīgu un ļoti precīzu metienu, izlīdzinot rezultātu.

Otrās trešdaļas sākumā Kuralts izcēlās vēlreiz, kad pēc viņa pirmā metiena ripa uzlidoja gaisā, un ar atkārtotu metienu no gaisa viņš to ievirzīja vārtos. Arī otro periodu Kazahstāna noslēdza ar vārtu guvumu. Batirlans Muratovs vairākumā uz zilās līnijas saņēma ripu, viņš devās tuvāk vārtiem, noguldīja aizsargu un tad izdarīja perfektu metienu pāri vārtsarga plecam.


Trešās trešdaļas ievadā Slovēnija trešo reizi izvirzījās vadībā, kad Žiga Pance no aizvārtes piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Niks Šimšičs nespēja pārspēt vārtsargu, bet ripu savāca Jans Drozgs, kurš izdarīja precīzu metienu.

52. minūtē Kazahstānas izlase pārtvēra ripu, un Romāns Starčenko aizsita to Jevgēņijam Rimarjovam, kurš izgāja pret vārtsargu un izdarīja precīzu metienu, trešo reizi panākot izlīdzinājumu.

Bet tad piecas minūtes vēlāk Maksims Muhametovs pārtvēra ripu pēc pretinieku neprecīzas piespēles kazahu zonāViņš devās pretuzbrukumā pa labo malu un izdarīja teicamu metienu ar nūjas neērto pusi, trāpot vārtu augšējā stūrī.

Kazahstāna – Slovēnija 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Vārtu guvēji
: Ņikita Mihailis (18:10 min., 1:1, vair.), Batirlans Muratovs (39:03 min., 2:2, vair.), Jevgēņijs Rimarjovs (51:52 min., 3:3), Maksims Muhametovs (56:33 min., 4:3) – Anže Kuralts (1:30 min., 0:1), Anže Kuralts (21:06 min., 1:2), Jans Drozgs (42:39 min., 2:3)
Soda minūtes: 4 – 6
Metieni pa vārtiem: 32 (12+11+9) – 26 (18+8+8)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!