Foto: LETA/Privātais arhīvs
Pēc sensacionālā sasnieguma – Latvijas hokejisti pirmo reizi vēsturē izcīnījuši iespēju spēlēt pasaules čempionāta pusfinālā - sociālie tīkli burtiski "uzsprāga". Nācija īpaši cildina mūsu vārtsargu Artūru Šilovu, kuram fani gatavi nonest zvaigznes no debesīm un iepriecināt arī gluži pragmatiski.

Tīri teorētiski 22 gadus vecajam Šilovam uz priekšdienām jādomā tikai par hokeju, jo visu pārējo dzīvi sola nokārtot fani. Tā šovmenis Kaspars Breidaks piedāvā novadīt Artūra kāzas. Tiesa, publiskajā telpā izskanējis, ka Šilovs jau trīs gadus ir precējies ar savu mīļoto meiteni Vendiju, taču lietas būtību tas nemaina – vai gan svinības nevarētu uzrīkot vēlreiz?

Breidaka tvītam bija lavīnas efekts – visas nakts garumā hokeja fani "cēla laukā" jomas, kurās var līdzēt ar dzīves atvieglošanu Šilovam. Pakalpojumu klāsts – visplašākais, no eventuālo bērnu auklēšanas līdz grāmatvedības sakārtošanai.


"Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdienas vakarā visa Latvija nonāca ekstāzes stāvoklī – ceturtdaļfināla cīņā Latvijas hokejisti piepildītā arēnā ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) uzvarēja Zviedriju. Tas pasaules čempionātos izdevies otro reizi vēsturē un pirmo reizi pamatlaikā. Līdz šim vienīgais panākums tika gūts 2009. gadā.

Latvijas izlase par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies pirmo reizi vēsturē. Spēle ar Kanādu gaidāma sestdien Tamperē, Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!